Radiožurnál hraje dokola 890 písní. Duhan chce dvojnásobek

07.01.2012 14:04

Generální ředitel Petr Duhan v rozhovoru pro Lidové noviny tvrdí, že lidé chválí obsah vysílání na stanici Radiožurnál, ale vadí jim hudba. Prý by se měl playlist rozšířit na dvojnásobek. Změny na ČRo 1 se ale teprve chystají.

Radiožurnál hraje dokola 890 písní. Duhan chce dvojnásobek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž

Duhanovi chybí na stanici Radiožurnál žánrové rozpětí a důraz na výběr toho nejkvalitnějšího z dostupné populární hudby. Potvrdil také vystoupení Janka Ledeckého, který prý „udeřil hřebíček po hlavičce“, když se v přímém přenosu ČRo pustil do kritiky hudební dramaturgie.

Na Radiožurnálu by mělo být dvakrát tolik písniček v playlistu

„Největším nedostatkem je nízký počet skladeb v playlistu. Má kolem 890 písniček, mělo by jich být dvakrát tolik,“ myslí si Duhan. Dodal, že se veřejnoprávní stanice musí naučit mluvit se svými publikem, i když reakce mohou být kritické.

Stížnosti na hudební dramaturgii údajně přibyly po rozhlasovém semináři, který se konal před Vánocemi. Nejčastěji jsou lidé znepokojeni hudbou, ale naopak chválí obsahovou stránku Radiožurnálu.

Podle Duhana nemůže za celou situaci pouze Radek Poláček, dramaturg Radiožurnálu. „Postupuje na základě zadání, které formuluje vedení Radiožurnálu. Jejich vzájemnou komunikaci ale neumím posoudit. Taková stanice by však neměla mít jen jednoho dramaturga,“ řekl v rozhovoru pro Lidové noviny.

Duhan snížil počet ředitelů a chce osobně dohlížet na výběr koncesionářských poplatků

Duhan zatím snížil počet ředitelů. Tři náměstci mají jasně vymezené kompetence a pod každým z nich mají být tři ředitelé. Přibyl ovšem personální ředitel, který dosud v ČRo chyběl.

Nový ředitel Českého rozhlasu chce také osobně dohlížet na výběr koncesionářských poplatků. Dal také pokyn k vymáhání 150 milionů korun, které chyběly už v létě loňského roku.

Posluchači mohou zaznamenat změny zejména na stanici Praha, která posílila zábavní prvky. Teď je prý na řadě Radiožurnál.

Duhanovi prý nevadí Radio Wave: „Mně Wave vyhovuje. Jsou schopni připravit kvalitní publicistiku, na což se zapomíná. Ve srovnání s ostatními stanicemi jsou mimořádně objevní.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…