Dvořák testoval zaměstnance ČT. Vyhazovat podle toho nechce

07.01.2012 17:29

Přes padesát zaměstnanců České televize podstoupilo testy svých schopností od společnosti DCM. Projekt stál tři sta tisíc korun. Generální ředitel Petr Dvořák už podobným způsobem nechal testovat lidi na TV Nova v době, kdy ji vedl.

Dvořák testoval zaměstnance ČT.  Vyhazovat podle toho nechce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Psychologickou zkoušku dobrovolně podstoupila i místopředsedkyně Rady ČT Dana Eklová. „Chtěla jsem vyzkoušet, o co jde, když se na to snesla taková kritika. Testování bylo zajímavé, já jsem byla nadšená. Až mě mrzelo, že někteří redaktoři k tomu přistoupili a priori se skepsí,“ řekla Lidovým novinám.

Výsledky jen interně

Test trval devět hodin a pracovalo se v týmech. Jedná se například o test osobnosti, vedení se dozví víc o silných a slabých stránkách zaměstnanců, to, jak jsou kreativní či jaké mají charizma.

Sám Dvořák výsledky testů podle svých slov ještě neviděl. „Rozhodně je nejprve budeme prezentovat interně v rámci zpravodajské redakce,“ uvedl. Dodal, že se nejedná o kritérium, podle něhož by lidi vyhazoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…