VV jako Hurvínek: Navrhují nesmysly, konstatuje Paroubkův web

07.01.2012 17:56

Návrh Věcí veřejných sloučit ministerstva, aby se díky tomu mohly zaplatit církevní restituce. Podle Ivana Přikryla ze serveru Vaševěc.cz je tento návrh podobný dětskému žvatlání o Hurvínkovi a válce.

VV jako Hurvínek: Navrhují nesmysly, konstatuje Paroubkův web
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Věcí veřejných Radek John

„Předně se musí změnit kompetenční zákon, jehož vypracování a projednání je doba cca tří až pěti měsíců. Ale nežli předloží takový návrh, musí VV říci podrobnou vizi, na která ministerstva mohou převést agendu zrušených ministerstev a vykalkulovat, kolik pracovních míst tím ušetří,“ shrnuje Přikryl.

Věci veřejné? Veřejný škůdce

Podle Přikryla se jedná o čirý populismus, který by státu způsobil pouze problémy. Místo toho, aby se politici soustředili na reformu státní správy, navrhují věci které nikam nepovedou.

„Věci veřejné jsou více „veřejným škůdcem“ s absencí kompetence řídit tento stát. Snad to již voliči chápou. Divím se TOP 09 a ODS, že raději nezvolí nové volby než takovéto utrpení. Reforma státní správy je žádoucí a již dávno měla proběhnout,“ myslí si Přikryl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…