Dobrou chuť s Miroslavem Kalouskem. Přijde k Moravcovi

08.01.2012 7:50

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) dnes v pravé poledne zasedne do křesla pro hlavního hosta Otázek Václava Moravce České televize. Vyjádří se k rozpočtům pro roky 2011 a 2012, pokusí se popsat, co nás v nadcházejícím roce čeká po ekonomické stránce a vyjádří se i k pokračování reforem. Stranou nezůstane ani problematika půjčky 90 miliard korun EU. TOP 09 půjčku prosazuje, ale může si ji Česko dovolit?

Dobrou chuť s Miroslavem Kalouskem. Přijde k Moravcovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek s Karlem Schwarzenbergem ve sněmovně

Hlavním hostem dnešních otázek Václava Moravce České televize bude ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Pán státní kasy se vyjádří především k rozpočtu roku 2011 a pokusí se popsat alternativy, podle nichž by se mohl vyvíjet rozpočet pro rok 2012. Už při schvalování tohoto stěžejního zákon v loňském roce totiž sám ministr prohlásil, že rozpočtové plány pro rok 2012 stojí jaksi na hliněných nohou a bude třeba je ještě upravit.

O reformách a půjčce pro EU

Řeč přijde také na současnou dluhovou krizi EU a případnou pomoc Česka. Pošle nakonec naše vláda 90 miliard korun do Bruselu? Není tajemstvím, že TOP 09 půjčku prosazuje, zatímco ODS se staví spíše proti ní. Může si naše země podobnou půjčku dovolit?

Stranou nezůstane ani otázka pokračování vládních reforem. Jak se změní sociální situace obyvatel po zavedení dalších reforem? Na co se lidé musí v roce 2012 připravit?

Hosty druhé hodiny pořadu pak budou ministr školství Josef Dobeš (VV) jeho stínový protějšek Marcel Chládek (ČSSD) a Jan Vitula (TOP 09), muž, který podle ministra Dobeše zavinil to, že se Česku nedaří čerpat v resortu školství evropské dotace. Zatím je vyčerpán jen zlomek s je otázkou, zda se to v nadcházejícím roce zlepší. Za zmínku stojí, že dnes již bývalý ministerský úředník Vitula Dobešovu kritiku odmítá a tvrdí, že vina leží na Dobešových bedrech.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…