ČSSD ve Vyškově pozastavila členství obviněnému Halovi

08.01.2012 21:06

Okresní výkonný výbor ČSSD ve Vyškově dnes pozastavil členství ve straně někdejšímu výkonnému řediteli Ředitelství silnic a dálnic Michalu Halovi. Hlasování bylo jednomyslné. ČTK to bez bližších podrobností potvrdil místopředseda okresního výkonného výboru strany Jiří Ziegler.

ČSSD ve Vyškově pozastavila členství obviněnému Halovi
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Halu, bývalého ředitele ŘSD Laušmana a také někdejšího právníka ŘSD protikorupční policie v prosinci obvinila kvůli údajně nevýhodným pronájmům pozemků ze strany ŘSD na dálnicích D47 a D5. Soud na ně uvalil vazbu.

Dva exmanažery policisté stíhají pro přijímání úplatku a také pro porušování povinnosti při správě cizího majetku. Bývalého právníka pouze pro druhý z trestných činů. Soud poslal do vazby také třiapadesátiletého majitele dvou obchodních společností, který prý jednomu z někdejších manažerů poskytl úplatek přes 15 milionů korun.

Podle sobotního vydání deníku Právo Hala na jižní Moravě v roce 2010 také radil při získávání peněz z evropských fondů. Poradenství mu honorovala Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje. Hala pro ni vykonával poradenství na základě mandátní smlouvy při získávání financí z evropských fondů. Dostával podle Práva deset tisíc korun měsíčně.

Vyjádření Michala Haška pro ParlamentníListy.cz:

Jsem rád, že vyškovská sociální demokracie postupovala dle stanov ČSSD a pozastavila členství Michalu Halovi. Sociální demokracie má jako jediná z českých demokratických stran ve stanovách zakotven princip pozastavení členství v případě, že je člen ČSSD obviněn z úmyslného trestného činu. O vině či nevině každého samozřejmě rozhoduje pouze nezávislý soud a jeho verdikt bude sociální demokracie plně respektovat.

Pokud bude kdokoli pravomocně odsouzen za korupci, nemá místo nejen v ČSSD, ale v žádné standardní demokratické politické straně v České republice. Korupce politiků nahlodává důvěru lidí ve spravedlnost a samotný smysl politiky, kterým je služba veřejnosti. Prezident Tomáš G. Masaryk to krásně vystihl v mottu – Nebát se a nekrást!


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…