Šéf pardubické ČSSD: Rezignuji. Jméno strany je mi dražší než mé zájmy

09.01.2012 10:07

Předseda okresního výkonného výboru ČSSD v Pardubicích a krajský zastupitel Zdeněk Gilar rezignoval na obě své politické funkce. Minulý týden Mladé frontě Dnes (MfD) potvrdil, že hejtman Pardubického kraje Radko Martínek (ČSSD) údajně nabízel za volitelné místo na kandidátce ČSSD pro Václava Neubauera získání dotace 53 milionů korun pro autobusové nádraží v Lázních Bohdaneč na Pardubicku. Později však své výroky korigoval, v prohlášení své odstoupení odůvodnil tím, že nechce poškozovat jméno strany.

Šéf pardubické ČSSD: Rezignuji. Jméno strany je mi dražší než mé zájmy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Programová konference ČSSD

"Protože je mi dobré jméno strany, případně jeho očista před podezřeními z korupce přednější než moje osobní zájmy, rozhodl jsem z této chyby vyvodit odpovídající politické rozhodnutí," uvedl Gilar.

Své zjištění MfD opírá o tajně pořízené nahrávky bývalého místopředsedy krajské ČSSD Miroslava Petržílka. Loni na podzim si ho tajně nahrál spolumajitel pardubické stavební firmy Chládek a Tintěra Libor Joska, protože Petržílek po něm údajně chtěl mnohamilionové úplatky. Případ nyní vyšetřuje policie, Petržílek ze stranické funkce v prosinci odstoupil.

Hejtman Martínek, který je i šéfem rady regionu Severovýchod, jež rozděluje evropské dotace pro tři kraje, výměnný obchod popřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …