Policisté vyjíždějí k falešným oběšencům. Vzdorují vládě peněz

09.01.2012 13:43

Pražská policie od rána vyjíždí k figurínám oběšenců, které jsou na různých místech hlavního města. K akci se přihlásila neznámá iniciativa PRAK, podle níž jde o vyjádření nesouhlasu s "vládou peněz", která prý vede mnoho lidí k zoufalým činům. Policisté figuríny za pomoci hasičů sundávají, řekla ČTK mluvčí policie Jana Rösslerová.

Policisté vyjíždějí k falešným oběšencům. Vzdorují vládě peněz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie ČR

"Už jsme měli dva výjezdy. V 08:00 do Letenských sadů, konkrétně na kyvadlo, kdy jsme tam za pomoci hasičů sundali figurínu z kyvadla," popsala ČTK Rösslerová. Podruhé policisté vyjeli ke stanici metra Vltavská, kde visel falešný oběšenec na otočném billboardu.

Dnešní společnost si zakládá jen na penězích

Podle anonymního e-mailu, ve kterém se k organizaci akce iniciativa PRAK hlásí, byly figuríny i na dalších místech Prahy. Například na Štefánikově mostě, u stanice Staroměstská na stromě či na bigboardu umístěném v parku na Těšnově. Oběšenci mají viset i v části Praha 2, na Žižkově a v Karlíně.

Podle internetové stránky PRAK měření úspěchu penězi neúspěšné lidi dovede k sebevraždě. Sebevražda je prý připomínkou hodnot, na kterých stojí současná společnost. "Těžko se divit sebevraždám neúspěšných ve společnosti, kde jsme posuzováni a sami sebe často posuzujeme podle toho, kolik vyděláme," zdůvodňují iniciátoři akce.

Podle Rösslerové policisté ve spolupráci s hasiči postupně odstraní i další figuríny. Akce nebyla nahlášená na pražském magistrátu, proto jejím autorům hrozí pokuta za přestupek, dodala mluvčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …