V Bruselu leží miliardy a my tu vybíráme od invalidů, kárá vládu Havel

09.01.2012 21:54

Europoslanec za ČSSD Jiří Havel se obul do svých pravicových kolegů. Rozčiluje ho fakt, že na jedné straně vláda bere mnohým z peněženky poslední drobné, na straně druhé nám v Bruselu leží miliardy, kterými kvůli neschopnosti vlády nemůžeme disponovat. „Byly by z toho zakázky pro podniky a práce pro lidi. Pitomosti a zlodějinu ale Brusel neproplatí,“ zlobí se politik.

V Bruselu leží miliardy a my tu vybíráme od invalidů, kárá vládu Havel
Foto: Štěpán Hašek
Popisek: Europoslanec Jiří Havel

„Vládní tanec kolem nečerpaných evropských fondů končí jako všechno v téhle zemi. Do ztracena. Skutečnost, že země nečerpá stovky miliard, se zaplácne nějakou jinou blbostí, nějak se to zamluví a příští týden již noviny píší o něčem jiném,“ napsal čtenáři ParlamentníchListů.cz Jiří Havel.

„Tím problém pro vládu zmizel. Ve skutečnosti problém bobtná. Stovky našich miliard leží díky neschopnosti české pravice od roku 2007 v Bruselu, zatímco doma vláda raději vybírá po korunce od studentů po nemocné a postižené. Musí se šetřit,“ ironicky dodává.

Premiérova starostlivá tvář je prý jen pokrytectví. Ministrovi školství vytýká neschopnost evropské dotace vyčerpat, ministři z řad jeho vlastní strany si ale nevedli o nic lépe.

„Sám Nečas jako ministr evropské peníze také nečerpal. A stejné problémy jako Dobešovo školství mají i odeesácké ministerstvo průmyslu nebo životního prostředí. O těch Nečas kolegiálně mluví s menší starostlivostí,“ píše europoslanec.

„Nic to nemění na tom, že v čerpání evropských fondů jsme poslední v Unii, že už jsme mohli mít doma o sto miliard víc. Byly by z toho zakázky pro podniky a práce pro lidi. Na co ty peníze utratíme, je jen a jen naší věcí. Úplné pitomosti a zlodějnu ale Brusel neproplatí. Právě to je teď kámen úrazu,“ uzavřel.

reklama

autor: jhe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…