Ve Varnsdorfu se bude znovu demonstrovat. Kvůli silvestrovskému útoku

10.01.2012 14:16

Občané Varnsdorfu chtějí demonstrací vyjádřit podporu rodině, jejíž členové údajně byli o silvestrovské noci napadeni před romskou ubytovnou. Místostarosta města Karel Dubský útok zpochybnil, prý není vidět na záznamu z kamer. To potvrdil i Martin Špička, velitel městských strážníků, kteří mají kamery na starosti. Policie ale napadení vyšetřuje, má prý důkazy i svědky, že k napadení došlo.

Ve Varnsdorfu se bude znovu demonstrovat. Kvůli silvestrovskému útoku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Davy, sociální nepokoje, nespokojenost na demonstraci v Rumburku v září 2011. Odvrátíme podobné protesty nyní, po devíti letech?

"Máme dostatek důkazů a svědků na to, abychom mohli ten skutek vyšetřovat. Více podrobností ale říct nemohu," sdělila ČTK mluvčí s tím, že policie pracuje i se záznamy městských kamer. Jednu z nich město instalovalo i před ubytovnou Sport, ke které vloni v létě a na podzim mířily stovky demonstrantů.

Starosta nic neviděl

Podle místostarosty města Karla Dubského na Nový rok v 1:40 ráno, kdy šest mladých Romů muže s jeho rodiči údajně napadlo, kamera ale nic takového neukázala. Kamery útok nezachytily ani podle velitele městské policie Martina Dubského, který záznam před předáním policii viděl.

"Napadený vypověděl, že ho měli napadnout před ubytovnou, ale město má k dispozici záznam z bezpečnostní kamery. Já osobně jsem ten záznam viděl a záznam ukazuje zvláštní věc. O silvestrovské noci se před ubytovnou Sport pohybují různí lidé, nikoliv však napadený," řekl serveru Romea.cz Dubský.

Místní ale údajným napadeným věří, chtějí jim svou demonstrací vyjádřit podporu. Pod hesly "Právo a bezpečnost" a "Právo na pravdivé a včasné informace" svolal akci na 14:00 na náměstí Edvarda Beneše varnsdorfský občan Petr Heinrich. Podle mluvčí města Romany Macové mají akci řádně nahlášenou, organizátoři odhadují účast na 200 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…