Praha ušetří na Blance 354 milionů

10.01.2012 17:42

Praha ušetří na výstavbě tunelového komplexu Blanka dalších asi 354 milionů korun. Podle primátora Bohuslav Svoboda se ušetří mimo jiné na úpravách stavby na povrchu. Cena za celou stavbu by tak mohla klesnout pod 36,7 miliardy korun. Přesto bude cena oproti původním plánům minulého vedení města vyšší asi o osm miliard.

Praha ušetří na Blance 354 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba pražského tunelu Blanka

Podle materiálu, který rada projednala, se ušetří například na úpravě bastionů u Prašného mostu, výdechů v ulici Nad Octárnou a Nad Královskou oborou, dále na opravě Patočkovy a Střešovické ulice, Letenského náměstí, Letenské pláně a ulice Na Petřinách.

Finanční strop 37 miliard

Podle primátora bude výstavba tunelu Blanka patřit i letos k investičním prioritám města. Radní dnes dokončili návrh na rozdělení kapitálových výdajů města, který chtějí schválit na zastupitelstvu na konci ledna. V následujících dnech bude návrh zveřejněn na úřední desce pražského magistrátu. Město totiž v prosinci schválilo rozpočet v takové formě, že všechny peníze na investice dalo do jednoho balíku bez konkrétního určení.

Vedení hlavního města už loni na podzim rozhodlo, že finanční strop pro stavbu Blanky bude činit 36,98 miliardy korun a že bude zprovozněna nejpozději v dubnu 2014. Tunel by poté měl fungovat ve zkušebním provozu, definitivní dokončení všech prací a doplacení zakázky je naplánováno na konec roku 2016. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …