Dálnice D47: V celostránkových inzerátech se firma brání nařčením ŘSD

11.01.2012 15:57

Společnost Eurovia, kterou Ředitelství silnic á dálnic viní ze špatného stavu dálnice D47 se proti nařčením brání celostránkovými inzeráty ve všech čtyřech největších českých novinách. Stavební firma tvrdí, že ŘSD odmítá zasednout k jednacímu stolu a médiím navíc nesděluje celou pravdu.

Dálnice D47: V celostránkových inzerátech se firma brání nařčením ŘSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) už v loňském roce začalo poukazovat na špatný stav dálnice D47 na severu Moravy. Např. některé mosty, které slouží teprve pár let, jsou v podstatě na odpis. Odpovědnost za tuto neblahou situaci leží podle ŘSD na společnosti Eurovia, která měla stavbu komunikace na starosti, Firma však alespoň část nařčení rezolutně popírá a proti výrokům ředitelství se dokonce brání inzercí v tisku. O případu informuje server idnes.cz

ŘSD neříká ve všem pravdu, stěžuje si stavební firma

Stavební společnost Eurovia si zaplatila celostránkovou inzerci ve všech čtyřech českých hlavních denících, v Hospodářských novinách, v MF Dnes, v Lidových novinách i v Právu. Stranou pozornosti nezůstal ani bulvární deník Blesk, I tady se inzeráty objevily. Firma v nich prohlašuje, že ŘSD jedná nekorektně, když odmítá zasednut k jednacímu stolu, ale médiím vyjádření poskytuje.

"Doufáme, že naše jednání přiměje ŘSD k tomu, abychom začali věci řešit společně. Máme zpracovanou strategii, jak budeme v kampani podle vývoje situace pokračovat,“ tvrdí mluvčí společnosti Eurovia Petra Kučerová.

Firma hodlá v kampani pokračovat tak dlouho, jak bude třeba

„Čachry“ se struskou? Nesmysl

Pověřený šéf ŘSD René Poruba před pár dny prohlásil, že se firma Eurovia mohla provinit např. tím, že jako podklad k dálnici použila méně kvalitní strusku, než kterou měla použít, firma to však v inzerátu rezolutně popírá.

„Do dálnice jsme navezli přesně to, co jste si objednali, a od toho dodavatele, kterého jste nám de facto určili. Jakékoliv čachry se zaměňováním strusky by neměly žádný smysl, protože cenový rozdíl mezi oběma materiály je prakticky nulový," hájí se v inzerátu stavební firma.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …