Havlova kancelář dosud nestihla odpovědět na všechny kondolence

11.01.2012 17:20

Kancelář prezidenta Václava Havla prozatím nestihla odpovědět na všechny kondolence, které lidé po Havlově smrti zaslali. ČTK to dnes řekla tajemnice Havlovy kanceláře Sabina Tančevová. Na konci ledna by tato instituce měla ukončit svou činnost. "Pracovníci v kanceláři zůstávají do konce ledna," řekla Tančevová. Dodala, že kondolencí byl velký počet a že se jimi tříčlenný tým kanceláře stále zabývá. "Počítá se s tím, že náplň práce tady tím skončí."

Havlova kancelář dosud nestihla odpovědět na všechny kondolence
Foto: facebook
Popisek: Placka jako vzpomínka na Václava Havla

Kancelář prozatím přesný počet kondolencí, které došly, nemá. Asi 2000 vyjádření soustrasti přišlo klasickou poštou a další tisícovka pak elektronicky. Kancelář také doposud nepřevzala elektronické kondolence, které přišly na Hrad.

Vše k tématu skon Václava Havla

Havlova kancelář sídlí ve Voršilské ulici v centru Prahy v budově, která patří rodině Schwarzenbergů. Zesnulý prezident zde v minulých letech přijal většinu vrcholných světových politiků, kteří Prahu navštívili, a také řadu dalších významných hostů. Havel zemřel 18. prosince ve věku 75 let po vleklých zdravotních potížích. Před Vánoci se konal státní pohřeb a poté i poslední rozloučení s Václavem Havlem v rodinném kruhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…