Kreslíř Mareš ostře: Kalousek usekl hlavu Okamurovi

12.01.2012 11:57

V pravidelném komiksu týdeníku Reflex si tentokrát vzal kreslíř Štěpán Mareš na paškál podnikatele v cestovním ruchu Tomia Okamuru, který se umísťuje v popředí anket, jež hledají největšího favorita pro přímou volbu prezidenta. Na Hrad mu pomohl samurajský meč, z něj ho pak dostali Blaničtí rytíři v podání Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska.

Kreslíř Mareš ostře: Kalousek usekl hlavu Okamurovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Nekonečný příběh České republiky očima ufona patří v novém týdeníku Reflex fiktivnímu působení podnikatele v cestovním ruchu Tomia Okamury na Pražském hradě. Na prezidentský stolec usedl poté, co se samurajským mečem vypořádal s dosavadní hlavou státu Václavem Klausem a na Staroměstském náměstí v Praze mohl oznámit: „Právě jsem se vrátil z Kanárů … a prezident všechny mé návrhy přijal.“

Za svůj první krok v čele státu si naplánoval vzít občany Česka k moři a kdo by se neslunil, toho by samurajským mečem setnul. „A abychom překonali ekonomickou krizi a nikoho to nebolelo, musí se důchodci spokojit s polopenzí,“ vyhlašuje Okamura v nejnovějším díle komiksu Zelený Raoul kreslíře Štěpána Mareše.

Blaničtí rytíři Schwarzenberg a Kalousek zachránili Čechy

V těžké chvíli vjíždějí na scénu Blaničtí rytíři v podání předsedy a místopředsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska. Zatímco první jen smutně konstatuje, že k tomu muselo dojít, když už má jen pár roků do penze, v Kalouskově hlavě uzraje plán, jak Okamuru přemoci: sebrat mu jeho samurajský meč.

To se mu podařilo a samuraj na Pražském hradě poté skončil s rozpolcenou hlavou. Pro důchodce s polopenzí se hned našla nová miska na rýži. „Tak to byli naši Blaničtí rytíři. Čechy Čechům. Ne Japoncům, ti mají divné zvyky,“ píše se u posledního obrázku komiksu, na němž rytíři s mečem a na koních vjíždějí do hotelu Blaník.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…