Kohoutovi se nelíbí, že se bude demonstrovat bez něj. Podal žalobu

12.01.2012 15:41

Organizátor podzimních protiromských demonstrací ve Varnsdorfu Lukáš Kohout chtěl zabránit podobné akci, kterou chtějí o tomto víkendu lidé ve městě uspořádat bez něj. Žádal soud o předběžné opatření, které by demonstraci zabránilo. Krajský soud ale Kohoutovu žádost zamítl.

Kohoutovi se nelíbí, že se bude demonstrovat bez něj. Podal žalobu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Lukáš Kohout na protiromské demonstraci ve Varnsdorfu

"Ve svém návrhu uvedl, že má za to, že ohlášená demonstrace vede pouze k narušování veřejného pořádku a dále k vyvolávání rasových nepokojů mezi majoritou a minoritou," stojí podle serveru iDNES.cz v odůvodnění soudu.

Každý má prý právo na svoji rasu

"Dále uvedl, že dle jeho názoru má každý právo na svoji rasu a právo hlásit se ke svému etniku. Ohlášená demonstrace je namířena proti jedné skupině obyvatel, kdy tato skupina obyvatel musí být kvůli této demonstraci uzavřena ve svých obydlích, a to navíc za asistence pořádkové jednotky Policie ČR," píše se v prohlášení.

Když Kohout zjistil, že by se mohlo ve Varnsdorfu demonstrovat bez něj, okamžitě si zamluvil náměstí na měsíc dopředu. Jenomže prý udělal chybu v datu a do žádosti napsal rok 2011. Kohout totiž po obdržení zamítavého usnesení soudu podal kvůli demonstraci správní žalobu proti městu Varnsdorf.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…