Kriminálka vyšetřuje Správu a údržbu silnic

15.01.2012 10:59

Krajská Správa a údržba silnic na Vysočině je pod hledáčkem hospodářské kriminálky. Není to poprvé, co čelí ostré kritice za způsob vedení vlastního hospodaření. Tentokrát by ale škoda mohla možná přesáhnout i několik desítek miliónů korun.

Kriminálka vyšetřuje Správu a údržbu silnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

 

Podivné machinace při výběrovém řízení


Hospodářskou kriminálku na podivné machinace při zadávání veřejných zakázek upozornil hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek a ředitel Krajského úřadu Zdeněk Kadlec. Hejtman Jiří Běhounek pro Parlamentnilisty.cz uvedl:“Vytvořili jsme pracovní skupinu zaměstnanců a odborníků Kraje Vysočiny, kteří provedli kontrolu toho, jak se nakládá s finančními prostředky z rozpočtu Krajské správy a údržby silnic Vysočiny. Výsledky byly natolik závažné, že jsme byli nuceni podat podnět k trestnímu vyšetřování. Případem se nyní zabývá policie.“ Hejtman Běhounek dále upozornil, že trestní oznámení není podáno na konkrétní osoby, ale jeho předmětem je prověření postupů při zadávání výběrových řízení Krajské správy a údržby silnic. Zároveň Parlamentnilisty.cz upozornil, že je ještě brzy na uvedení konkrétní částky, které se trestní oznámení týká.

 

Ředitel Krajské správy a údržby silnic upozornil na možná pochybení sám


Ředitel Krajské správy a údržby silnic Vysočiny Jan Míka Parlamentnimlistum.cz však naznačil, že pochybení může být ze strany hned několika osob :“Na podezřelé postupy při zadávání zakázek jsme Krajský úřad Vysočiny upozornili sami. Udělali jsme si vlastní kontrolu, protože se nám postupy některých osob zdály být podezřelé. Výsledky byly závažné, proto jsme je předali Kraji Vysočina s žádostí o přezkoumání. Dohodli jsme se, že oni podají trestní oznámení, které se týká způsobu zadávání veřejných zakázek.  Trestní oznámení není na konkrétní osobu, teprve policie musí prokázat možná pochybení.“



Není to poprvé


Vzhledem k tomu, že prověřování trestního oznámeni  je na samotném počátku šetření, nechce k němu krajská policie podávat zatím bližší informace. Není to však poprvé, kdy byla Krajská správa a údržba silnic kritizována. Už v minulosti čelilo vedení kritice za nákup osmadvaceti sypačů Iveco. Cena těchto vozů byla 156 miliónů korun. Sypače tak podle některých kritiků byly značně předražené. Bez ohledu na výši ceny za auta, k polemice byla také jejich kvalita. Vozy totiž nevydržely v dobrém stavu déle než jednu sezónu. Už po první zimě začaly podléhat korozi.


 


 

reklama

autor: Irena Ševelová

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…