Pojízdný John už měsíce stojí na Andělu. Véčkám to nevadí

20.01.2012 6:29

REVUE Pokálená kapota, špinavá skla, prošlá dálniční známka. Tak vypadá pojízdná kancelář šéfa VV Radka Johna, díky níž chce svou stranu po Česku propagovat. Moc se mu to ale nedaří. Už měsíce totiž obří dodávka stojí na jednom z pražských parkovišť. Johnovi to ale nevadí.

Pojízdný John už měsíce stojí na Andělu. Véčkám to nevadí
Foto: red
Popisek: Pojízdná kancelář Radka Johna je již dlouho zaparkovaná na pražském Smíchově

Věcem veřejným teče do bot. Byť se výsledky jednotlivých výzkumů jejich preferencí liší, podle většiny z nich by se strana v případných volbách ani nedostala do Poslanecké sněmovny. Pokud tak partaj chce znovu získat důvěru, o kterou přišla zejména v souvislosti s korupčními skandály jejích členů, měla by zapracovat na své propagaci.

Právě o to se snaží poněkud originálním způsobem. Zakoupily totiž vůz, který má fungovat jako pojízdná kancelář jejich předsedy Radka Johna. Propagační předmět má však jistou vadu na kráse. Ač se jedná o vůz, u kterého se předpokládá, že bude spíše než na lehce zastrčeném pražském parkovišti stranu propagovat v terénu, opak je pravdou.

Pokálený John. Tak vypadá předsedova kancelář

Dodávka, u níž se co se týče stranické příslušnosti už díky velkému nápisu RADEK JOHN na kapotě nelze zmýlit, totiž už několik měsíců stojí na parkovišti mezi ulicemi Matoušova a Štefánikova u Úřadu městské části Praha 5. V půlce ledna, kdy ParlamentníListy.cz místo, kde vůz stojí, navštívily, vůz vypadal více než nevábně. Kapota se jménem šéfa strany potřísněná výkaly, špinavá skla, prošlá dálniční známka, ba ani novotou se skvící pneumatiky nenapovídaly tomu, že by se s vozem v následujícím období chystal někdo vyjet. Důvod?

"Je tam technický problém, nevím přesně jaký, také jsem z toho rozpačitá," řekla ParlamentnímListům.cz jedna z asistentek Radka Johna, Kateřina Svobodová. John však podle ní nezahálí - po krajích v současnosti jezdí svým klasickým vozem.

ParlamentníListy.cz v této souvislosti pátraly po důvodu, proč místo svého vozu nevyužívá honosnou pojízdnou kancelář dále. A dočkaly se zajímavé odpovědi.

Je zima. Tak nevyjede

"Teď jsou špatné klimatické podmínky, až se zlepší, pan John bude s kanceláří zase vyjíždět. Ne všude je jako v Praze, někde je náledí, jinde sníh," vysvětlila redakci zástupkyně regionální PR kanceláře VV Lenka Kostelecká. Lidé by podle ní v zimním období nemohli kancelář využívat tak účelně, jak je v plánu. A tak je třeba počkat na příznivější počasí.

"Pojízdná kancelář Radka Johna naposledy vyjela jako taková 30. 11. 2011, a to do Jihomoravského kraje, kde byla řešena tématika korupce, nezaměstnanost apod," dodala Johnova asistentka.

John si nepojízdnost chválí. Lidé jsou prý nadšení

Sám šéf VV Radek John si funkčnost své kanceláře pochvaluje, i přesto, že vůz stojí na místě. Na dotaz, zda na nepojízdnost vozu nemá nějaké negativní ohlasy, odpověděl s úsměvem. "Naopak, lidé mi říkají, že je to bezvadné, je to způsob propagace Věcí veřejných," řekl ParlamentnímListům.cz. Kancelář prý bude znovu v provozu, až se vyčasí. A také v souvislosti s krajskými volbami.

Johnův názor ale lidé, kteří v lokalitě, kde pojízdná kancelář VV stojí, pracují či bydlí, a tak kolem vozu dennodenně chodí, příliš nepotvrdili. "Jsou to zbytečně vyhozené peníze, nechápu, proč to kupovali, když to tu stojí," řekla redakci 45letá žena, která kolem Johnova vozu denně chodí do práce. Ještě radikálnější byl 75letý bývalý řidič z povolání.

Do dvora k audinám. Tam to patří

"Má to úplně nedofouklé gumy, to jen tak nevyjede," zhodnotil stav vozidla. "Je to tady úplně zastrčený, ani si toho nikdo nevšimne. Ať si to zaparkují někam do dvora, k těm audinám za tři miliony," doporučil přes redakci Věcem veřejným.

Pozitivní názor poskytl ParlamentnímListům.cz slovenský podnikatel, který poblíž parkoviště, kde dlí Johnův vůz, bydlí. "Myslím, že to jistá forma reklamy je, nevadí mi, že tady to auto stojí, myslím, že to nemůže vadit nikomu," řekl redakci.

Tu zajímal i názor vedení městské části Praha 5. Má městská část dohodu s Věcmi veřejnými? Kolik strana za parkovací stání platí? „Nejedná se o parkoviště ani o plochu pod správou MČ Praha 5,“ sdělila ParlamentnímListům.cz mluvčí MČ Praha 5 Jana Skalová.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…