Ve Varnsdorfu zemřela žena po útoku Romů. DSSS jede protestovat

19.01.2012 19:57

Žena, na kterou na Nový rok zaútočili Romové, zemřela. Dělnická strana sociální spravedlnosti proto chystá na 29. ledna ve Varnsdorfu mítink a poté pochod městem.

Ve Varnsdorfu zemřela žena po útoku Romů. DSSS jede protestovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Davy, sociální nepokoje, nespokojenost na demonstraci v Rumburku v září 2011. Odvrátíme podobné protesty nyní, po devíti letech?

DSSS sice požádalo o zábor autobusového nádraží, to se ale pravděpodobně nepodaří. "Demonstrace je poněkud v konfliktu s využitím nádraží, bude tedy asi potřeba se s nimi domluvit na jiném možném řešení," uvedla pro Českou televizi mluvčí města Romana Macová.

Čekají se stovky lidí

Prostor na náměstí Edvarda Beneše má už zamluvené místní aktivista Petr Heinrich. Ten sice možná se spolupořadateli zábor plochy na inkriminovaný víkend zruší, nikoliv však z důvodu umožnění demonstrace vandasovců. "Nevíme, kdy bude pohřeb té paní, proto z důvodu piety nechceme pořádat veřejnou akci," uvedl Heinrich pro ParlamentníListy.cz.

DSSS po smrti ženy přitvrdila protiromskou rétoriku. "Ta akce je motivována především stále narůstajícím cikánským násilím, které není ani přes sliby vlády řešeno," řekl severočeský lídr strany Petr Kotáb.

To, zda žena opravdu zemřela po útoku, zatím není úplně jisté. Byla proto nařízena pitva. Na akce DSSS mohou dorazit i stovky lidí včetně nespokojených místních obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…