Töpfer chce znovu kandidovat do Senátu. Vést u toho divadlo prý zvládne

19.01.2012 22:33

Senátor za ODS Tomáš Töpfer je momentálně také ředitelem Divadla na Fidlovačce. Vyhrál však výběrové řízení do Divadla na Vinohradech. A prý k tomu zvládne i kandidovat znovu.

Töpfer chce znovu kandidovat do Senátu. Vést u toho divadlo prý zvládne
Foto: Jan Janula
Popisek: Tomáš Töpfer

„Není možné být v Praze ředitelem dvou divadel, to by mě opravdu ani nenapadlo,” uvedl pro iDNES.cz Töpfer. Proto také na Fidlovačce skončí a dohraje jenom to, co má.

Vybrali mě, protože divadlo vedu dobře

“Nabídku znovu kandidovat jsem dostal, takže ji zvažuji a budu se muset  brzy rozhodnout. Myslím si ale, že když jsem zvládal ředitelování jednoho divadla, učení na škole, hraní, režii a ještě Senát, že to nyní zvládnu taky,” tvrdí senátor.

Výběrové řízení bylo podle Töpfera v pořádku, jelikož v porotě sedělo deset opravdu vážených lidí, které ani omylem nezajímala jeho politická příslušnost.
“O post ředitele Divadla na Vinohradech se ucházelo šest lidí a oni si devíti hlasy proti jednomu vybrali mě. Pravděpodobně proto, že jsem čtyřicet let u divadla a čtrnáct let ředitelem divadla, které neexistovalo a do kterého nyní chodí přes 100 tisíc diváků ročně,” říká Töpfer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…