Server: Únik výplat Nagyové je zákeřný útok na Nečase

20.01.2012 7:18

Zveřejnění odměn ředitelky kabinetu Petra Nečase (ODS) Jany Nagyové je jistě počin chvályhodný. Jde o vysoce postavenou státní úřednici placenou z daní všech občanů, takže v zásadě mají právo znát tyto údaje. Je ale také možné, že za zveřejněním těchto informací se skrývá něco víc. Snaha zničit pověst Nagyové nebo dokonce zničit samotného Nečase. V tomto duchu píše server ČeskáPozice.cz

Server: Únik výplat Nagyové je zákeřný útok na Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Indicie ukazují, že za zveřejněním odměn ředitelky kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS) Jany Nagyové nestojí bohulibá snaha médií informovat občany o tom, kolik peněz dostávají úředníci z jejich daní, ale snaha lobbistů donutit premiéra Nečase k něčemu, co se m nejspíš nezamlouvá. A když nechce ustoupit, vytáhnou na „pana čistého“ nějaké ty špinavosti. Úvahu v tomto duchu přináší server ČeskáPozice.cz.

Někdo dělá z Nagyové dalšího Šloufa či Dalíka

„Spíše je to tak, že Nagyová, ta hodná holka, někomu něco provedla, nebo někomu v něčem nevyhověla. Anebo to možná byl dokonce ministerský předseda, kdo někoho naštval, někomu nevyhověl. A dotyčný pak už začal hledat páky, jak na Nečase vytvořit nátlak, aby se nechal přesvědčit. Objednal si „zajištění“ „něčeho“, našly se výplatní pásky Nagyové. Nic moc, ale lidé jsou závistiví, zkusíme je použít, glosuje server.

Autor článku k tomu dodává, že informace o výši odměn Nagyové kolovaly v kuloárech již měsíc a k jejich zveřejnění došlo po měsíci možná i proto, že ten měsíc měl premiér čas na rozmyšlenou, zda politickému, ale možná spíše obchodnímu tlaku ustoupí.

Možná jde o snahu srovnat Nagyovou se Zemanovou pravou rukou Miroslavem Šloufem nebo Topolánkovým Markem Dalíkem, jisté prý zkrátka je, že po Nagyové někdo jde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…