Úřad vlády ví, kdo vynesl na veřejnost údaje o platu Nagyové

20.01.2012 16:11

Úřad vlády zjistil, kdo je odpovědný za odcizení dokumentů z úřadu, včetně výplatních lístků. ČTK to dnes sdělil mluvčí úřadu Jan Osúch s tím, že nyní je prověřováno, jaké další dokumenty mohly být ještě ukradeny. Analyzovány jsou následné právní kroky. Na veřejnost se před několika dny dostaly informace o příjmech Jany Nagyové, šéfky kabinetu premiéra Petra Nečase.

Úřad vlády ví, kdo vynesl na veřejnost údaje o platu Nagyové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Zveřejnění informací o statisícových odměnách, které Nagyová získala v některých měsících loňského roku, je přitom podle předsedy vlády mediálním lynčem. Nečas ve středu řekl, že jde o politický útok, podobné odměny jako jeho blízká spolupracovnice totiž dostalo v úřadu vlády dalších 20 lidí. Podle premiéra média přistoupila ke zveřejnění ukradených osobních dokumentů, čímž "překročila Rubikon".

Plat Nagyové je v pořádku, opakuje premiér

Nagyová bere podle informací z médií jako vrchní ředitelka Sekce kabinetu předsedy vlády základní plat kolem 30 tisíc korun. Ten se jí ale díky odměnám a příspěvkům několikanásobně zvýšil. V březnu měla Nagyová na výplatní pásce celkem 273 tisíc korun hrubého, tedy cca 190 tisíc korun čistého. Březnová odměna činila 190 tisíc korun, lednová byla ve výši 100 tisíc korun, informoval server Insider.

Podle premiéra byl plat Nagyové naprosto v pořádku a jednalo se o útok na osobní integritu konkrétního člověka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…