Lidovci půjdou do podzimních voleb s novým programem

21.01.2012 11:00

Lidovci chtějí jít do podzimních krajských voleb s novým programem, dnes představí jeho východiska na ideové konferenci v pražském paláci Charitas. Od hlasování o složení nových krajských zastupitelstev si slibují, že zlomí smůlu KDU-ČSL a nastartuje cestu strany zpět do vysoké politiky.

Lidovci půjdou do podzimních voleb s novým programem
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Po debaklu ve sněmovních volbách roku 2010 ztratila zastoupení v dolní parlamentní komoře. Na podzim bude obhajovat vedle míst v krajích také část pozic v Senátu.

Politika třetího dítěte

Průzkumy preferencí dávají na návrat do sněmovny lidovcům naději. Vylepšit si chce strana tvář i nově formulovaným programem, který se chystá zveřejnit po odborné oponentuře počátkem léta. Nový směr KDU-ČSL má dnes nastínit devět řečníků z řad předsednictva a odborných garantů základních programových témat.

Kam budou lidovci mířit, napovídají třeba názvy vystoupení "Politika třetího dítěte - budoucnost nás všech" nebo "Chceme byznys plán pro náš stát". Doufají, že získají zpět některé konzervativní voliče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…