Romský server Romea.cz trápí internetový hacker

23.01.2012 9:18

Server Romea.cz podlehl útoku hackera. Znovu. Autor, který se představil jako Maestro Paragraf, vložil na server text, který by provozovatelé serveru neschválili. Svědčí o tom fakt, že tento text z portálu brzy opět zmizel. Pisatel si v něm stěžuje na to, že vláda i média v Česku věnují romské problematice až příliš mnoho pozornosti. Pozitivní efekt to však podle hackera nepřináší.

Romský server Romea.cz trápí internetový hacker
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Romský sjezd v Brně

Portál Romea.cz se dlouhodobě věnuje romské problematice. Varuje před bagatelizací romských problémů a poukazuje rostoucí potenciál extremistických stran, které z boje proti Romům činí jedno ze svých hlavních témat. Tak se to jeví na první pohled. Druhý pohled ovšem ukazuje, že ne všichni občané Česka souhlasí s nemalou mírou pozornosti, která je Romům věnována. Svědčí o tom i útok hackera, který na stránky Romea.cz vložil vlastní text, v němž o romské otázce hovoří ze svého pohledu.

Romové v nemilosti spoluobčanů

Nutno říci, že nejde o text rasistický, je také prost jakýchkoli neslušných výrazů. Jde o pohled člověka, který má pocit, že vláda investuje do Romů až příliš mnoho času a peněz. I média jim prý věnují nemálo prostoru.

„Proti Romům, jak už sem napsal, víceméně nic nemám. Ale štve mě chování sdružení Romea, které bagatelizuje většinu Romských záležitostí, označuje tak běžné občany jako rasisty (ne doslova) a právními kličkami radí, jak v podstatě obcházet zákon. Taky jsem celkem naštvaný na vládu, která staví Romy, možná i proti své vůli, do zvýhodněné pozice. Nemůžeme se pak divit, že jsou běžní lidé naštvaní. Zajímalo by mě, proč, když do Romů vláda tolik investuje, proč tedy musí stále krást a vystavovat se tak veřejnosti na milost, nebo spíše, nemilost,“ píše hacker, který se pod text podepsal jako Maestro Paragraf.

Autor textu opakovaně prohlašuje, že se nehlásí žádné z extremistických stran, pouze jako občan poukazuje na společenský problém. Při jeho řešení podle hackera příliš nepomáhají ani média, která romské otázce dávají nebývalý prostor. Jako příklad uvádí Maestro Paragraf nedávný útok z Tanvaldu na severu Čech. Novinářům vyčítá, že se až příliš zabývali, zda měl muž v sebeobraně střílet. Nezajímali se ale tolik už o to, že byl nejprve sám napaden.

Za zmínku stojí, že v 8:45 ráno byl hackerův příspěvek ze serveru Romea.cz smazán, ale po deváté hodině se tam znovu objevil. Hacer k textu dopsal, že má plný přístup k serveru. Pokud bude jeho text smazáván, on ho tam bude znovu a znovu vracet.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…