Mám radši Hájka než Halíka, šokuje falešný kardinál Vlk

24.01.2012 7:41

Uživatel Twitteru může lehce narazit na tamní profil kardinála Miroslava Vlka. A po přečtení několika příspěvků se zřejmě zamyslí nad tím, že tam něco nesedí. Twitterový Vlk se totiž vyjadřuje přesně opačně, než ten opravdový. Kardinálův sekretariát o falešném profilu ví, ale nic proti němu dělat nehodlá.

Mám radši Hájka než Halíka, šokuje falešný kardinál Vlk
Foto: kardinal.cz
Popisek: Kardinál Miloslav Vlk

"Rád bych ještě alespoň na dálku vyjádřil podporu presidentu Klausovi: Také mi je příjemnější Koniáš než ten věčně rozlítaný bonviván Halík," píše například falešný kardinál. Ten pravý naopak katolického intelektuála Tomáše Halíka podporuje a k Hájkovi i prezidentu republiky přistupuje s rezervou.

Další z příspěvků se týká například sporu mezi Halíkem a prezidentovým vicekancléřem Petrem Hájkem. "Před Hájkem aby si člověk dával pozor na pusu! Můj vtip o tom, že Halíka vysvětil alpinista Messner, zkomolil do dost nesrozumitelné podoby," komentuje ho falešný Vlk.

Neznámý vtipálek se rovněž rozepsal o tom, co prý Vlk dělá ve volném čase: "Včera Monopoly, jen jsme místo nemovitostí skupovali duše. Kdo stoupl na kříž, musel sloužit mši, dokud nehodil šestku. To vám byla legrace!“

A kardinálovi vložil do úst i ztotožnění se s odborářskou akcí. "Rozhodl jsem se, že se k dnešní stávce připojím alespoň symbolicky a ani jednou se dnes nepomodlím. Dobrou věc je třeba podpořit!," píše falešný kardinál.
 

Kardinálův sekretariát s profilem nic dělat nehodlá. "O Twitteru víme, funguje již drahný čas,“ řekla včera deníku Právo Hana Pohořalá. "Vyjadřovat se k falešnému profilu by byla ztráta času.“ Profil je přitom poměrně úspěšný, disponuje 4419 příznivci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…