ČSSD: Nasadí ČD Railjety? Jestli ano, ať doloží zisk

24.01.2012 16:07

Stínový ministr dopravy za ČSSD Milan Chovanec vyzývá České dráhy, aby jasně doložily, že nasazení nových vlakových souprav Railjet bude ziskové. Podnik za ně zaplatil 6 miliard korun.

ČSSD: Nasadí ČD Railjety? Jestli ano, ať doloží zisk
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlaky ČD - ilustrační foto

"Efektivitu využití 6 miliard nelze vydávat za obchodní tajemství," řekl pro server Aktuálně.cz Chovanec. Dodavatel, firma Siemens, byl přitom vybrán bez výběrového řízení.

Proti Student Agency nevydělají

"Primárním cílem by rozhodně neměla být hradba mlčení a mlžení, ale transparentní vysvětlení toho, jak ČD hospodaří s penězi daňových poplatníků," prohlásil stínový ministr Chovanec.

České dráhy chtějí nové soupravy nasadit na trať mezi Prahou a Ostravou proti konkurenčním rychlíkům Student Agency. „Tím však nevydělají ani korunu navíc. Maximálně mohou vydělat stejně jako současné vlaky, pokud by nikdo nejezdil se Student Agency," upozorňuje bývalý náměstek ministra dopravy Zdeněk Žák.


 

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…