Složenka pro Kalouska a členy TOP 09: Okamžitě zaplaťte miliardy

27.01.2012 11:38

Na webové stránce Suverenity Jany Bobošíkové se objevila složenka na částku 38 miliard korun. Jako odesílatel je zde ale uveden jakýsi Miroslav Kalousek, zrádce ČR, eurohujer, a vláda ČR. V kolonce "Adresa majitele účtu" je pak vepsáno „Eurozóna, Brusel, Berlín a Paříž.“ U účelu platby je zmíněno: "Půjčka Merkelová – Sarkozy“. Co vám to připomíná? Ano, dobře známé složenky ministra financí Miroslava Kalouska, jimiž před posledními sněmovními volbami vyděsil občany Česka.

Složenka pro Kalouska a členy TOP 09: Okamžitě zaplaťte miliardy
Foto: Redakce
Popisek: Složenka pro Miroslava Kalouska

„Upomínka – neprodleně uhraďte dluh!!!“ takový má nadpis složenka, která nyní běhá po internetu a je k nahlédnutí i na facebookovém profilu Suverenity Jany Bobošíkové. Ale právě tato exposlankyně Evropského parlamentu kdysi velmi srdceryvně kritizovala ministra financí Miroslava Kalouska za jeho složenku, kterou v rámci kampaně rozesílala v roce 2010 TOP 09 domácnostem.

Lidé se v květnu 2010 těsně před volbami tak prostřednictvím složenek dozvěděli, že mají uhradit státní dluh ve výši 121 tisíc korun. "My provozujeme dvě poradny. Od rána musíme uklidňovat zcela ustrašené a uplakané seniory," emotivně pak spílala předloni v předvolebním studiu České televize Jana Bobošíková na konto Kalouska.

"Ať tato strana okamžitě zastaví rozesílání složenek," vyzvala tehdy rázně Bobošíková nynějšího ministra financí a dodala, že na TOP 09 strana podala již tři trestní oznámení.

Rozruch před volbami 2010 - TÉMA Kalouskova složenka

Bobošíková pak ještě na dotaz moderátora diskuse k možné koaliční spolupráci řekla, že nebudou spolupracovat s eurohujery.

Ovšem právě slovo „eurohujer“ se nyní objevilo i na zbrusu nové složence. Dělá to tak dojem, že si složenku nechala vyrobit právě Suverenita. Jenže ta to dosud nepotvrdila. Ani předsedkyně strany Bobošíková, a ani místopředsedkyně Suverenity Jana Wolfová, totiž nemají zapnutý telefon a tak na dotaz prostě reagovat nemohou.

Kabinet půjčku schválil ve středu

Vláda totiž tuto středu rozhodla, že půjčí Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF) na pomoc eurozóně 1,5 miliardy eur, tedy téměř 38 miliard korun. Peníze by měly jít z devizových rezerv České národní banky (ČNB). Jde ale přitom o výrazně nižší sumu, než původně požadovaných 3,5 miliardy eur.

Kabinet zároveň slíbil, že poskytne státní záruky za úvěry měnovému fondu v celkové výši 2,53 miliardy eur, tedy i za půjčku z roku 2009 ve výši přes miliardu eur, pokud bankovní rada České národní banky bude souhlasit s žádostí o poskytnutí nové půjčky z devizových rezerv.

Česká národní banka pak o půjčce jednala následující den. Bankovní rada půjčku sice schválila, ale pro uvolnění peněz ze svých devizových rezerv si klade podmínku: Chce, aby státní záruku za možné ztráty banky z půjčky schválil parlament.  



Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…