Další odposlech u VV. Dobeš měl v autě štěnice

30.01.2012 6:59

Díky opravě závady na elektroinstalaci služebního Audi A8 ministra dopravy Pavla Dobeše z Věcí veřejných se našly ve voze štěnice. Deníku MF DNES tuto informaci potvrdily zdroje z ministerstva i policie. Řidičem byl bývalý spolupracovník agentury Víta Bárty.

Další odposlech u VV. Dobeš měl v autě štěnice
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr dopravy Pavel Dobeš na zasedání vlády

Služební vůz ministra Dobeše na podzim kontrolovali technici v autoservisu. Zjistili, že z autobaterie odchází proud. Připadalo jim to zvláštní, protože elektronika vozu byla v tu chvíli vypojena. Vůz proto raději prohlédli specialisté – našli v něm několik odposlouchávacích zařízení. Byla připojena na rozvod vozidla a mikrofony snímaly dění uvnitř.

Jánský nahrával už dřív. Škárku

Auto bylo na kontrole v době, kdy Dobešovi dělal osobního řidiče Tomáš Jánský, spolupracovník faktického šéfa VV Víta Bárty a jeho někdejší bezpečnostní agentury ABL. Jánský má se skrytými nahrávkami zkušenosti. V době, kdy vozil ministra dopravy, nahrál Bártova rivala – poslance Jaroslava Škárku.

"Vím jen, že měření elektroinstalace u mého vozu nedopadlo dobře. Pan Jánský už u mě nepracuje a já jsem v tuto chvíli přesvědčený o tom, že auta jsou v pořádku," řekl MF DNES ministr Pavel Dobeš. S Jánským se prý rozešel pro nedostatek důvěry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…