Drábek na pracák. Poslanci rozesílají obrázek

01.02.2012 9:22

Sociální demokracie kritizuje ministra práce a sociální věcí Jaromíra Drábka (TOP 09) kvůli problémům na úřadech práce. Od ledna se změnil systém vyplácení dávek. Všechny podpory, příspěvky a dávky vyplácejí úřady práce, provází to ale komplikace a vyplácení dávek se zpožďuje. ČSSD na svých stránkách zveřejnila anketu, ve které se hlasuje o výzvě k odstoupení Drábka. Poslanci ČSSD rozesílají po sociálních sítích výzvu k hlasování ve formě oranžového obrázku.

Drábek na pracák. Poslanci rozesílají obrázek
Foto: cssd.cz
Popisek: Výzva ČSSD za odstoupení ministra Drábka

V anketě „Ministr Drábek na pracák!“ na webu ČSSD se zatím kladně hlasovalo 92 procent návštěvníků stránek.

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka tvrdí, že Drábek zakrývá skutečnou realitu podobně jako „komunističtí papaláši“ před rokem 1989. Řekl to v úterý na tiskové konferenci. Drábek prý nese osobní zodpovědnost za to, že reforma byla zahájena k 1. lednu, za změny v počítačových programech i za to, že nebyli dostatečně proškolen pracovníci a celý systém nebyl dostatečně vyzkoušen.

Drábek se ale brání a tvrdí, že ČSSD situaci dramatizuje a že za třičtvrtě ledna byla vyplacena již většina dávek.

„Já jsem nikdy nezpochybňoval, že ten přechod nebude náročný  a nikdy jsem na nikoho neházel odpovědnost,“ řekl kromě jiného ministr. Upozornil, že Český rozhlas v úterý informoval o tom, že v Karviné se zavřely přepážky a zkolabovala tam jedna pracovnice. To ale podle něj není vůbec pravda.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…