Dceři Klausova kancléře hrozí šest let za smrt kamarádky

01.02.2012 13:44

Osmnáctileté dceři prezidentova kancléře Jiřího Weigla hrozí šest let za mřížemi za to, že jako řidička způsobila nárazem auta do stromu smrt své kamarádky. Případ už se dostal k soudu, který ho ale odročil kvůli znaleckému posudku, informuje deník Blesk.

Dceři Klausova kancléře hrozí šest let za smrt kamarádky
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Nelítostně si loni v červnu pohrál osud se třemi studentkami brandýského gymnázia, které jen chtěly odvézt do školy učebnice. Auto řízené osmnáctiletou Magdalénou Weiglovou na přehledném úseku u Lázní Toušeň narazilo do stromu. Sedmnáctiletá spolujezdkyně Míša nehodu nepřežila, stejně mladá dcera moderátorky Violy Ottové si těžce poranila nohu.

Policisté vyloučili, že by řidička před jízdou pila, nicméně o její vině jsou přesvědčeni. Proto věc poslali přes státního zástupce k soudu. Dceři prezidentova kancléře Jiřího weigla hrozí za trestné činy těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a usmrcení z nedbalosti rok až šest let vězení. Hlavní líčení už proběhlo, ale kvůli vypracování znaleckého posudku bylo zatím odročeno na neurčito.

Auto v protisměru, nebo nevěnování pozornosti řízení

„Dcera si od nás půjčila auto, aby mohly ty knížky odvézt. Na zpáteční cestě pak jely po úzké okresce, kde údajně v zatáčce vyjelo v protisměru auto. Magda se mu chtěla vyhnout, strhla volant a narazila do stromu,“ uvedl po tragické události pro deník Blesk Weigl, jehož dcera vyvázla z nehody jen se zlomenou rukou.

Policie ale pracovala i s verzí, že na silnici v protisměru žádné auto nebylo. „Na tomto úseku se nehody nestávají, je přehledný. Spíš se holky zakecaly a řidička nesledovala cestu. Žádné další auto tam při našem příjezdu nebylo,“ popsal situaci policista, který byl v den nehody na místě.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …