Profesorka Dvořáková pod tlakem ministra Dobeše: Selhala jste

03.02.2012 12:42

Ministr školství Josef Dobeš se opět pustil do šéfky akreditační komise Vladimíry Dvořákové. Vadí mu, že o odebrání akreditace plzeňským právům se nejdříve dověděla média a až pak samotná škola.

Profesorka Dvořáková pod tlakem ministra Dobeše: Selhala jste
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politoložka Vladimíra Dvořáková při rozhovoru

"Zbytečně to vyvolává vlnu spekulací. Je to nedůstojné a jde o opakované selhání předsedkyně akreditační komise profesorky Dvořákové," prohlásil ministr školství Josef Dobeš.

S tím ale Vladimíra Dvořáková nesouhlasí. "Akreditační komise jedná ve veřejném zájmu a je povinna zveřejňovat všechna svá rozhodnutí," uvedla pro iDnes.cz. Svým krokem prý chtěla naopak zabránit všem spekulacím.

Dobeš si to však nemyslí. Komise měla nejprve sdělil výsledky děkanovi a univerzitě. Až poté to pouštět do médií. Dvořáková na to ale reagovala, že plzeňské rektorce volala. "Paní rektorka se mi omluvila, že měla ztlumený mobil. Říkala jsem jí, že je mi líto, ale že jsem udělala vše, co bylo možné. Je to sice nešťastné, že se to paní rektorka nedozvěděla dříve, ale z naší strany tam rozhodně snaha byla," dodala.

Už dříve kritizoval ministr Dobeš profesorku Dvořákovou. Vadily mu její výroky v médiích, když v nich hovořila o prověrkách soukromých univerzit v případech, které ministerstvo ještě ani neuzavřelo. Později šéfka akreditační komise v novinách potvrdila, že její vztahy s Dobešem se opravdu zhoršují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…