Kalousek: Žádný prelát si ty miliardy nenacpe do měšce a neuteče

03.02.2012 13:57

Ve videu na oficiálních stránkách TOP 09 uklidňuje Miroslav Kalousek, že peníze církvím dostanou ti správní lidé a dobře s nimi naloží. Ne že by si je nějaký prelát strčil do kapsy a skočil s nimi do černé díry.

Kalousek: Žádný prelát si ty miliardy nenacpe do měšce a neuteče
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek v České televizi

Miroslav Kalousek uklidňuje v novém videu na stránkách TOP 09, že peníze pro církve se dostanou do správných rukou a využity budou rozumně. Nikdo se prý nemusí bát, že zmizí neznámo kam.

„Ty finanční prostředky budou směřovány do opravy kulturních památek, do zdravotnických služeb, do sociálních služeb a do služeb ve školství. Žádný prelát si je nenacpe do měšce a neuteče s nimi do Bavorska nebo neskočí s nimi do černé díry,“ zažertoval Kalousek ve videu.

Šlo o reakci Věcí veřejných, které se vzpouzí církevním restitucím. „Myslím, že to odpovídá současné politické realitě. Věci veřejné nevědí, co chtějí, a nedají pokoj, dokud to nedostanou,“ uvedl ministr financí a 1. místopředseda TOP 09. „To, jak se ani uvnitř nedokážou dohodnout, už začíná být humorné,“ dodal i Petr Gazdík.

„Kdykoliv se mluví o penězích pro někoho jiného, než má dostat příslušný občan, tak to v příslušném občanovi vyvolává obrovské emoce,“ narážel i na kritiku veřejnosti Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …