Lessy zřizuje novou pozici. Zaplatí štědře

05.02.2012 13:28

Přes úspornou politiku, kterou policejní prezident Petr Lessy policistům naordinoval, chce jeho úřad zavést novou, štědře placenou funkci. Ředitel lidských zdrojů by měl podle zprávy, kterou Lessy předložil policejním odborům, pobírat podobný plat, jako například ředitel protikorupční policie nebo Šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Obdobnou pozici přitom vedení policie dříve zrušilo.

Lessy zřizuje novou pozici. Zaplatí štědře
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

 

Personalistiku Lessyho úřadu měl dosud na starosti náměstek Pavel Osvald. Jeho funkci chce však Lessy na základě doporučení ministerstva vnitra zrušit. Právě proto je podle mluvčí policejního prezidia Pavly Kopecké nutné zřídit novou pozici pro zaměstnance, který se bude personalistikou zabývat.

Odboráři protestují

Policejní odboráři však s Lessyho plánem nesouhlasí. Podle jejich šéfa Milana Štěpánka je zcela zbytečné, aby ředitelství vedl policista, navíc s tak velkým platem. "V současné ekonomické situaci je nelogické opětovné zřízení pozice ředitele v čele s policistou," řekl Štěpánek serveru Aktuálně.cz.

"Není možné, aby tento post měl na starosti civilista. To by bylo v rozporu se zákonem," oponuje Štěpánkovi Kopecká.

Toto ujištění však odborářům nestačí. Po Petru Lessym tak požadují přepracování předloženého plánu. Přesto, že by konečná struktura prezidia měla být dohodnuta do konce ledna.

Podle předchozích vyjádření policejního prezidenta by na prezidiu mělo zaniknout až sto pracovních pozic. Konkrétně se mají snižovat stavy tiskových mluvčí, operačních důstojníků nebo zaměstnanců vnitřní kontroly, ubude i zaměstnanců pracujících v úseku utajování, krizového řízení a personálního nebo mezinárodního odboru. Snížením stavů by prezidium podle prvních odhadů mohlo uspořit až 50 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…