Sledovanost Otázek Václava Moravce a Partie

20.02.2012 16:04

Velice dobrou sledovaností se třetí únorovou neděli mohly chlubit oba dva politické diskusní pořady, které vysílají Česká televize a Prima FTV. První hodina Otázek Václava Moravce překonala hranici 600 tisíc diváků, na Partii se dívalo přes 300 tisíc lidí.

Sledovanost Otázek Václava Moravce a Partie
Foto: hns
Popisek: Televize s monoskopem

Zájem televizních diváků znovu začínají poutat politické diskusní pořady. Po obdobích stagnace či poklesu znovu nabírají dech, o čemž svědčí údaje o sledovanosti v posledních několika týdnech. Tento trend potvrdila i třetí únorová neděle jak v případě Otázek Václava Moravce v České televizi, tak v případě Partie na Prima FTV.

Veřejnoprávní televize hostila v úvodní hodině svého prestižního pořadu předsedu Věcí veřejných a předsedu sněmovního výboru pro bezpečnost Radka Johna, bývalého ministra vnitra Františka Bublana a nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. Hovořilo se především o situaci na státním zastupitelství, mimořádném jednání sněmovního bezpečnostního výboru ke kontrole na městském státním zastupitelství v Praze a iniciativě VV k vyšetřování kauzy MUS.

Čtvrtina lidí si po poledni vybrala Otázky Václava Moravce

Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že tuto diskusi sledovalo v České televizi nadprůměrných 618 tisíc diváků (433 na ČT1 a 185 na ČT24) při podílu na sledovanosti 25,3 procenta. Každý čtvrtý člověk u obrazovky sledoval tedy v danou chvíli první část Otázek Václava Moravce.

A dvě třetiny diváků zůstaly i pro druhou část OVM, kterou už jen na ČT24 sledovalo 423 tisíc diváků při podílu na sledovanosti 15,9 procenta. Hlavním tématem zde byla potravinová soběstačnost, podpora českých potravin a kvalita potravin na trhu. Hosty byli ve studiu ministr zemědělství Petr Bendl a jeho stínový protějšek z KSČM Pavel Kováčik.

Partii zvolil každý šestý divák

Zlepšení vykazuje i Partie, kterou hodinu před polednem vysílá Partie FTV. Jejími hosty byli místopředsedkyně vlády Karolína Peake a předseda poslaneckého klubu Jeroným Tejc a také oni se bavili především o situaci na pražském městském státním zastupitelství. Na pořad se dívalo 327 tisíc diváků, což při podílu na sledovanosti 16,6 procenta znamená, že se díval každý šestý přítomný u obrazovky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…