Grebeníček skončí v úřední popelnici, píše bulvár

23.02.2012 7:58

Bulvární deník Blesk už dříve informoval o bratranci poslance Miroslava Grebeníčka, bezdomovci Janovi, který v silných mrazech umrzl v ulicích Prahy. Poslanec tehdy deníku sdělil, že zesnulého pána nezná. Rodinnou příslušnost nedeklaruje ani teď, když Janovi reálně hrozí nejlevnější možný pohřeb - žeh a umístění do plastové urny v hromadném hrobě.

Grebeníček skončí v úřední popelnici, píše bulvár
Foto: kscm.cz
Popisek: Miroslav Grebeníček, poslanec KSČM

Pohřeb v hromadném hrobě v plastové urně, které říkají úřední popelnice, to čeká někdejšího vysokého důstojníka vojenské kontrarozvědky Jana Grebeníčka. O jeho tělo totiž neprojevil nikdo zájem, ani jeho bývalá žena, ani jeho vzdálený bratranec Miroslav. "Toho pána lituji, nicméně ho opravdu neznám," řekl Blesku poslanec začátkem února. Když mu deník volal, aby zjistil, zda ho zajímají ostatky jeho příbuzného, hovor rychle ukončil. "Mám nějakou práci a mám dojem, že vám nemám co sdělovat," odbyl redaktora.

Pohřeb Jana Grebeníčka tak bude zajišťovat městská část Praha 2. "Pokud nastane situace, že na území naší městské části zemře člověk, kterému nikdo nechce vypravit pohřeb, pak ho objednává a platí právě městská část. Pohledávku pak uplatňujeme v rámci dědického řízení, nebo nám náklady zaplatí stát," řekla vedoucí humanitního odboru městské části Praha 2 Hana Dostálová s tím, že takový pohřeb většinou stojí do pěti tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…