Bezostyšná kreatura Rampula a legální zpronevěra, glosuje Macek

27.02.2012 23:04

Pro vrchního státního zástupce Vlastimila Rampulu je zpronevěra zřejmě jednou legální a podruhé nikoli. Politický glosátor Miroslav Macek nad tím kroutí hlavou.

Bezostyšná kreatura Rampula a legální zpronevěra, glosuje Macek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

"Z některých lidí mám dojem, že jsou to bezostyšné kreatury, dělající si z nás legraci," zamyslel se Macek ve své pondělní glose na webu viditelny-macek.cz. "Kupříkladu vrchní státní zástupce v Praze Vlastimil Rampula: ten v rozhovoru pro sobotní Lidovky mj. řekl ke kauze Mostecká uhelná: 'Možná na nákup části akcií byly použity finanční prostředky zapůjčené z majetku Mostecké uhelné společnosti. My ani nikdo jiný ale neprokázal, že to bylo na celý podíl, který skoupili. V tomto případě to nebylo v rozporu se zákonem.'"

Kdyby Macek mohl, zeptal by se Rampuly jednoduše: "Znáte rozsudek Nejvyššího soudu z roku 2007, který v úplně jiném případě říká, že jakékoliv zapůjčení peněz z firmy na nákup podílu v ní je zpronevěra?" Rampula by mu zřejmě odpověděl tak, jako odpověděl novinářům z LN: "O zpronevěře je spousta rozsudků. Manažeři MUS a Appianu si nepořídili firmu, oni si pořídili akcie té firmy. Já neznám ten rozsudek, podívám se na něj. Mám ale prostě názor, že v MUS to nebylo trestné." Holt když se to hodí, je zřejmě i zpronevěra legální.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…