Prý lži a pomluvy: Bobošíková rozkradla peníze strany, přišlo nám do mailu

29.02.2012 15:22

Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková a někteří její blízcí spolupracovníci prý využívají peníze získané od státu za volební výsledek pro soukromé účely a údajně do strany přijímají "problematické" lidi. V obsáhlém prohlášení, zaslaném všem tuzemským redakcím, to tvrdí anonymní pisatel. Šéfka Suverenity však nařčení důrazně odmítá. Podle ní jde o snůšku lží, nesmyslů a zmanipulovaných polopravd.

Prý lži a pomluvy: Bobošíková rozkradla peníze strany, přišlo nám do mailu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

Anonym Suverenitě vytýká třeba to, že poradcem předsedkyně strany je bývalý spolupracovník ministra školství Ladislav Bátora. Díky tomu se prý strana stává fašizoidní. Doktora Bátoru prý za fašistu "uznala" i Univerzita Karlova.

Miliony od státu si prý rozdělili mezi sebe

Jana Bobošíková měla údajně spolu se svou nynější místopředsedkyní Janou Volfovou a bývalým spolupracovníkem Petrem Hannigem zpronevěřit peníze, které získala od státu jako příspěvek za výsledky voleb. Údajně si rozdělili miliony mezi sebe a používají je pro soukromé účely.

"Uvedené osoby se dohodly, že zisk z voleb (platby od státu za voličské hlasy) si individuálně rozdělí na třetiny, a použijí ho pro osobní spotřebu. Pro každého z nich to je asi 12 miliónů Kč jednorázově za volby, a po 4 miliónech Kč za hlasy v každém roce v následujících 4 letech (tedy celkově za 4 roky dalších 16 miliónů Kč pro každého). J. Bobošíková a P. Hannig „nemají problém“, protože jejich politické strany jsou personálně prázdné, a s těmi pár formálními členy – rodinnými příslušníky – se oba jednoduše dohodnou: Použijí část takto získaných peněz pro sebe a své 'členy'," tvrdí dále anonym.

Bobošíková údajně stranu řídí "stalinským" způsobem

Současný místopředseda Suverenity Václav Musílek měl být údajně členem KSČ a pracovat na propagandě režimu a autor obvinění se také diví, proč je poradcem Suverenity Vlastimil Tlustý, který se prý kamarádil se zavražděným Františkem Mrázkem, jenž byl údajně hlavou pražského podsvětí.

Tím však tvrdá obvinění nekončí. Bobošíková prý stranu řídí stalinským způsobem, protože má podle stanov výsadní postavení.

Jsou to lži, nesmysly a snůšky polopravd

Předsedkyně strany Jana Bobošíková se proti těmto obviněním důrazným způsobem ohrazuje. "Je to snůška lží, nesmyslů a záměrně překroucených polopravd. Připravujeme k tomu obsáhlejší prohlášení, protože to nechceme odbýt pouhou větou, že na anonymy se nereaguje, ale jeden příklad za všechny: píše se tam například, že náš místopředseda doktor Musílek byl členem KSČ, což v žádném případě není pravda. Nebo pan doktor Bátora rozhodně není žádný fašista a tak dále. To bych mohla pokračovat dlouho," řekla bývalá europoslankyně redakci ParlamentníchListů.cz

"Je to skutečně snůška lží a překroucených informací," zdůraznila znovu Jana Bobošíková.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …