Janoušek se omluvil zraněné ženě. Její advokát má prý nyní klíčovou roli

26.03.2012 17:13

Pražský lobbista Roman Janoušek se omluvil zraněné ženě, kterou v pátek přejel poté, co se jej žena, jakožto viníka nehody, pokusila zastavit vlastním tělem. Informovala o tom MF Dnes. Podle šéfa Česko-vietnamské společnosti Marcela Wintera je nyní v nejdůležitější roli právník poškozené Josef Lžičař. Winter sám by velice uvítal, kdyby vietnamská občanka omluvu lobbisty odmítla.

Janoušek se omluvil zraněné ženě. Její advokát má prý nyní klíčovou roli
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek po svém zadržení za jízdu v opilosti

Janoušek dva dny po nehodě omlouvá své těžko uvěřitelné chování tím, že byl ve stresu. Zní to velmi důvěryhodně. Obsah zveřejněných odposlechů by dokázal vyvést z míry každého lobbistu, nemluvě o faktu, že odposlechy se týkají jen a pouze Janouška a exprimátora a poslance ODS Pavla Béma, jak v neděli upozornil americký novinář Erik Best.

Rodina poškozené dá na Lžičařovo doporučení

Jelikož policie již předala Janouškovi obvinění z trestného činu úmyslného těžkého ublížení na zdraví, omluva a nabídka finanční kompenzace nemůže zvrátit průběh trestního řízení. Může však velice dobře působit jako polehčující okolnost. A právě zde může podle vyjádření Wintera pro ParlamentníListy.cz sehrát klíčovou roli advokát poškozené.

"Pan Lžičař se mezi blízkými té zraněné paní těší velké vážnosti, rodina jeho právní služby využívá dlouhodobě a na jeho doporučení velmi dají," uvedl pro ParlamentníListy.cz Winter. Pokud by tedy Lžičař doporučil vietnamské rodině omluvu přijmout, zřejmě by jej poslechla. "Oni jako buddhisté pro takové chování samozřejmě omluvu najdou jen těžko, je to nepřijatelné. Jde ale o jinou věc. Žijí zde s dětmi, ty v ČR studují. Takže to možná přijmou," soudí Winter. Osobně by ale uvítal Janouškovu omluvu ignorovat. "Je to však čistě moje přání," dodal.

Opilý lobbista Janoušek, který mohl být podle novináře Besta i pod vlivem kokainu, srazil cizinku v pátek. Poté začal z místa nehody ujíždět, policisté jej ale dostihli už na Pankráci. Zde Janoušek z vozu vystoupil a začal před policisty utíkat. Ti jej však po zadržení nechali telefonovat na různá čísla a po sepsání protokolu jej propustili. Řidič černého Audi, který Janouška z místa odvážel, následně nerespektoval značku STOP a ohrozil vozidlo jedoucí po hlavní komunikaci. Podle novinářů přítomných před policejní stanicí pronášeli okolojdoucí policisté v civilu nenápadně směrem k zástupcům médií, aby kauzu ´nenechali usnout´.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…