Hrdlička zavzpomínal na Janouška: Pomohl mi, když má žena byla nemocná

27.03.2012 12:25

Tomáš Hrdlička, tedy další z lobbistů, který měl mít velký vliv na chod pražského magistrátu, nemá strach z toho, co by se provalilo v dalších možných telefonních odposleších. Do telefonu totiž prý nikdy neříkal žádné nezákonnosti. Ovšem na Janouška údajně vzpomíná rád - pomohl mu, když jeho manželka onemocněla rakovinou. "Roman Janoušek okamžitě nabídl pomoc. A fakt pomohl," tvrdí Hrdlička v rozhovoru pro web Hospodářských novin.

Hrdlička zavzpomínal na Janouška: Pomohl mi, když má žena byla nemocná
Foto: ČT
Popisek: Člen pražské regionální rady Prahy 10 Tomáš Hrdlička z ODS

Politik z Prahy 10 Tomáš Hrdlička patří mezi podnikatele, o jejichž vlivu na pražskou ODS v Praze se dříve hodně mluvilo. Jeho role je často srovnávána s pozicí lobbisty Romana Janouška, který je nyní obviněn ze dvou trestných činů.

Hrdlička ale v rozhovoru pro server ihned.cz řekl, že si nevzpomíná na to, zda se někdy setkal a byl osobně u rozhovoru Pavla Béma a Romana Janouška týkajícího se řízení hlavního města.

„Víte, vzhledem k tomu, že jsem v průměru na deseti jednáních denně, tak chtít odpověď starou čtyři roky je nemožné. Nemohu potvrdit, ani vyvrátit,“ odvětil na to v rozhovoru formou sms zpráv.

O odposleších jako takových ale nic neví. „Moc o tom nevím. Jsem stejně jako vy pouze pasivním mediálním příjemcem. Navíc je mi odporné vyjadřovat se k odposlechům kohokoliv. Nepovažuji to za legální a je to lehce zneužitelné. Stačí mezi odposlechy vložit něco, co se nestalo. Zvláště, když se k pravosti nikdo nehlásí, tedy odposlouchávaný ani odposlouchávající. V samotném důsledku je to pro demokracii škodlivější, než podstata obsahu odposlechu,“ zmínil.

Jsem hodně komunikativní a telefon používám jako každý

On sám se ale neobává toho, že by také mohl být odposloucháván. „Telefon používám jako každý. Navíc jsem velmi komunikativní. Každopádně vím, že jsem nikdy do telefonu neříkal žádné nezákonnosti,“ napsal Hrdlička k tomu pro iHned.cz.

Podnikatel a politik také pro deník popsal své vztahy s Janouškem, i když napřed přiznal, že je to prý pro něj „těžká otázka.“

„Když jsme se poznali, tak byly vztahy velmi špatné, až nepřátelské. Následně neutrální. Byl jsem jedním z hnacích motorů Pavla Béma v prvním volebním období. Také jsem byl velkým zastáncem Zdeňka Zajíčka, když byl protikandidátem Béma na primátora v roce 2002. Změna nastala v roce 2008, když moje manželka dostala rakovinu. Roman Janoušek okamžitě nabídl pomoc. A fakt pomohl. Já byl se dvěma dětmi úplně v háji. Chemoterapie, ozařování... Roman byl super. Manželka je již třetím rokem O. K. Tak co myslíte?“ uvedl.

Svůj „obchodní vztah“ s Janouškem ale již pro server nerozvedl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: olb

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …