Co takhle podat na Topolánka trestní oznámení? Věděl o Janouškovi, píše server

04.04.2012 17:05

Bezpečnostní informační služba zve na své jednání premiéra Petra Nečase i expremiéra Mirka Topolánka. Druhý jmenovaný ale nepřijde. Server Česká pozice se zamýšlí nad tím, zda by nebylo vhodné podat na Topolánka trestní oznámení.

Co takhle podat na Topolánka trestní oznámení? Věděl o Janouškovi, píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Topolánek na jednání BIS nepřijde, protože prý všechno, co říct chtěl, už řekl. Navíc také nepovažuje komisi na důvěryhodnou. Myslí si dokonce, že kvůli složení komise bude mít z první ruky informace agentura ABL.

Co udělal premiér s informacemi?

Česká pozice shrnuje většinu Topolánkových tvrzení. „Topolánek jako premiér tedy sám potvrdil, že dostával informace „o prorůstání podobných struktur, jako byla ta Janouškova, do státní a veřejné správy“. Takže by logicky následovala otázka, co s tím jako premiér udělal,“ pozastavuje se autor.

Právě kvůli této otázce by možná komise mohla uvažovat nad podáním trestního oznámení. „A ještě jedna okolnost stojí za úvahu a prošetření: jak Topolánek za vládu služby úkoloval. Když měl spory s pražskými organizacemi ODS, zda BIS nezaúkoloval na ono prorůstání právě a jen (nebo „především“) pražských „lobbistických“ struktur do veřejné správy. Nikoli třeba moravských,“ stojí v komentáři. Autor dodává, že Topolánkovo jednání jen potvrzuje jeho zbabělost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…