Žalobkyně trvá na prosazení zákazu vycestovat ze země u lobbisty Janouška

10.04.2012 19:00

Stíhanému lobbistovi Romanu Janouškovi chce státní zástupkyně uložit zákaz vycestovat do zahraničí. A to i přesto, že obvodní soud pro Prahu 4 jejímu návrhu na omezení vycestování v minulých dnech nevyhověl. Žalobkyně se proto rozhodla proti rozhodnutí podat stížnost.

Žalobkyně trvá na prosazení zákazu vycestovat ze země u lobbisty Janouška
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Žalobkyně Jitka Rybenská z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 4 to sdělila Deníku.cz s tím, že o stížnosti bude nyní rozhodovat pražský městský soud.

Připomeňme, že policie viní Janouška z těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky v souvislosti s nehodou z 23. března. Janoušek po ní údajně v opilosti srazil ženu a ujel. Hrozí mu až desetileté vězení. Jedenapadesátiletá Vietnamka, která po incidentu skončila v péči lékařů, měla být v úterý v nemocnici vyslechnuta. Ovšem podle sdělení jejího advokáta Josefa Lžičaře se výslech nakonec neuskutečnil. Klientka se totiž necítila být zdravotně v pořádku. Policie tak bude muset ještě několik dní počkat. Janoušek již u výslechu u královéhradeckých policistů byl, odmítl však vypovídat.

Lobbista podle policie při jízdě v Praze 4 nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do před ním jedoucího vozu. Jel prý dál a zastavil až po zhruba 50 metrech na světelné křižovatce. Řidička z poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho kontaktovat, Janoušek ji ale podle policie autem srazil a ujel. Policie jej dostihla, při dechové zkoušce mu naměřila přes 2,2 promile alkoholu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …