Šéfodborář Zavadil: Bohatí se musí podělit. Pokud chtějí mít klid

11.04.2012 10:48

Čeští miliardáři jsou egoisté. Odcházejí ze země do tzv. daňových rájů a hledají tak místa, kde by platili ještě méně ze svých zisků než doposud. Jde prý u těchto lidí o přirozenou věc. V rozhovoru pro server Prvnizpravy.cz to prohlásil předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil.

Šéfodborář Zavadil: Bohatí se musí podělit. Pokud chtějí mít klid
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil v pořadu Interview 24

V této souvislosti Zavadil uvedl, že by v této oblasti měly platit jiné mechanismy. "Na to již poukazuje Evropská unie, že není fér, aby se přenášely peníze do daňových rájů. Ale jaké mechanismy proti tomu udělat, to je opravdu na evropské úrovni a aby se tím už skutečně vážně začali zabývat," řekl v rozhovoru.

Řada miliardářů si podle Zavadila uvědomuje, že se tětiva jednou přetrhne, může nastat větší chaos a budou mít větší obavy o svoje peníze. Z tohoto důvodu prý někteří z bohatých podnikatelů říkají, například Warren Buffet, že jejich zisky by měly být zdaněny více. "Jestli chtějí mít trochu klid, tak musí trochu oné solidarity přidat. To byli rozumní podnikatelé jako Baťa, kteří si uvědomovali, že nejcennější je lidský element. A že se k němu musí chovat slušně. Toto jakoby novodobí čeští podnikatelé nebrali v úvahu," řekl Zavadil.



Na dotaz Prvních zpráv, proč české odbory více nespolupracují se stranou Zelených po vzoru západních odborových centrál, Zavadil prohlásil, že tato strana v ČR je poněkud jiná. "Když si vezmu, že se zelení dostali jen jednou do parlamentu a začali tam předvádět to, co tam předváděli, tak se vůbec nedivím, že jsme k nim byli ostražití. Proto pro nás nejsou úplně důvěryhodná strana," řekl Zavadil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…