Šéf lidovců se ostře obul do vlády: Odíráte lidi a jste ostuda pravice

11.04.2012 11:18

Vláda premiéra Petra Nečase (ODS) podléhá korupčním tlakům, nechává si protékat evropské peníze mezi prsty a devastuje všechno, českým venkovem počínaje, a zdravotnictvím či dopravou konče. Takhle ostře odsoudil pokračování vládní koalice předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na speciálně založeném webu www.ostudapravice.cz.

Šéf lidovců se ostře obul do vlády: Odíráte lidi a jste ostuda pravice
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Poslední průzkumy ukazují, že lidovci posilují. Pokud by se volby konaly počátkem dubna, získali by ve sněmovně hned jedenáct křesel a je znát, že vedení KDU-ČSL cítí šanci na opětovný návrat do vrcholné politiky v dolní parlamentní komoře. Předseda strany Pavel Bělobrádek uveřejnil desatero, v němž ostře kritizuje vládu. Za zmínku stojí, že tak činí z údajně pravicových pozic, protože na prvním místě dává najevo, že současná vláda dělá ostudu pravici.

Na co vláda sáhne, to zkazí

Vláda podle Bělobrádka slovně bojuje proti korupci, ale její ministři ve skutečnosti korupci podléhají, jak ukazují příklady exministrů Pavla Drobila (ODS), či Víta Bárty (VV), nebo současného ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (TOP 09). Ale u ministrů to nekončí, stačí se podívat na případ lobbisty Janouška.

Vláda zvedá daně a zdražuje pohonné hmoty, potraviny, zkrátka všechno, ale nejbohatším občanům straní. Přitom nově vybrané peníze nejsou poznat např. na zlepšení stavu našich silnic. Copak nejezdíte po D1, ptá se lidovecký předseda.

„Zreformujete výplatu sociálních dávek, v rozporu se zákonem pořídíte software za 3,5 miliardy korun, přivedete řadu příjemců dávek do existenčních problémů díky opožděné výplatě a ještě se odvažujete tvrdit, že reforma je úspěšná? Obcím a městům dáváte stále méně peněz, ale více povinností. Obce jsou zde pro občany, ne pro Vás, jste si toho vědomi?“ útočí Bělobrádek. Vláda stejně tak poničila dostupnost zdravotní péče nebo vzdělání. Podle lidoveckého šéfa redukuje nejen nemocniční lůžka, ale i školy.

Ale to stále není vše, za časů kabinetu premiéra Petra Nečase zakořenilo v české politice hulvátství. Naproti tomu evropské peníze, či peníze z korupčních kauz z republiky utíkají. Jak je možné, že si vláda nechává proklouznout mezi prsty miliardy z kauzy MUS nebo bruselské prostředky?

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…