Defenestrace vlády je nezbytností, píší Britské listy

12.04.2012 10:29

Každodenní nákupy a pohled na účtenky či řada prohlášení z řad policie i hasičů dokazují i nejzarytějším stoupencům této vlády, že kabinet Petra Nečase (ODS) musí skončit. Myslí si to alespoň komentátor Hoff, který na serveru BritskéListy.cz zdůrazňuje, že defenestrace neboli nové volby jsou nezbytností. A po nich by měla nastoupit levicová vláda ČSSD a komunistů. Autor má totiž za to, že je bezodkladně třeba zrušit bohumínské usnesení, které socialistům zapovídá spolupráci s KSČM.

Defenestrace vlády je nezbytností, píší Britské listy
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Koaliční vláda se dohodla o svém pokračování. Zatím tedy nepadne

Kabinet Petra Nečase je stále méně populární. Svědčí o tom i hodnocení vlády, které ministrům vystavil komentátor Karel Hoff na serveru BritskéListy.cz. Zdůrazňuje, že lhaní se stalo běžnou praxí a s korupcí se nebojuje, o čemž svědčí případ exprimátora Béma. K dovršení všeho nad kabinetem drží ochrannou ruku prezident Klaus, který v minulosti vychválil jak Béma, tak nedávno odstoupivšího ministra školství Josefa Dobeše (dříve VV). Sečteno a podtrženo, je třeba provést nekrvavou defenestraci.

Zrušte „ťáplé“ usnesení

Každá defenestrace je svého druhu revolucí, a pokud chtějí revolucionáři uspět, musí mít plán, co přijde po zvratu samotném. Podle Hoffa by měla po nových volbách nastoupit levicová vláda sociálních demokratů s komunisty. Jen to bude opravdová a akceschopná alternativní vláda k současné bídě. O kabinet složený z ČSSD a lidovců už prý nikdo nestojí.

„Máme k dispozici nekrvavou formu defenestrace, již nazýváme volby. Šance mít čistě levicovou vládu je veliká. Ovšem nejdříve je třeba, aby si sociální demokraté uřízli svůj dlouhý bohumínský nos. Podle toho, jak naloží se svým bohumínským usnesením, poznáte je. Za sebe mohu panu Sobotkovi (ČSSD) vzkázat, že nikdo z těch, na něž mám určitý vliv, nedají socanům hlas v žádném typu voleb, pokud tato jakože levicová strana nezruší své ťáplé usnesení o nespolupráci s komunisty na vládní úrovni. Nebo snad někdo, kromě lidovců a zapšklých socanů, touží po koalici velmi mdlé a počtem křesel nejisté - soc. dem. a lidovců? To už tady s obměnami bylo, repete netřeba!“ zdůrazňuje autor

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…