Kauza Janoušek: Policisté podle inspekce nespáchali trestný čin

16.04.2012 13:06

Policisté, kteří zasahovali u nehody lobbisty Romana Janouška, jež se stala v pátek 23. března, svým postupem trestný čin nespáchali. Vyplývá to z prověřování Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Kauza Janoušek: Policisté podle inspekce nespáchali trestný čin
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Na inspekci se obrátil policejní prezident Petr Lessy i šéf pražské policie Martin Vondrášek poté, co odhalili pochybení policistů při zásahu.

"Prověřování jsme ukončili se závěrem, že ze strany policistů nebylo prokázáno podezření ze spáchání trestného činu. Ještě bych ale dodala, že naše prověřování nijak nesouvisí s tím, které prováděly bezpečnostní orgány policie," řekla pro server iDNES.cz mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Radka Sandorová.

Roman Janoušek krátce poté, co Mladá fronta Dnes (MF Dnes) zveřejnila odposlechy vedené mezi ním a exprimátorem Pavlem Bémem, se svým vozem havaroval. Nejprve zezadu narazil do volva, které řídila žena, a odjel. Na nedalekých semaforech ho ale řidička volva doběhla. Jenže lobbista místo toho, aby se jí věnoval, tak se prudce rozjel a ženu srazil. Policisté ho odchytili až po několika minutách.

Ačkoliv po nehodě Janoušek nadýchal 2,2 promile, hlídka ho nechala volně telefonovat. Policejní prezident Petr Lessy se už za pochybení policistů omluvil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…