Na Janouškově seznamu volaných je prý i Kalouskův cifršpion

18.04.2012 9:41

Výpis telefonních hovorů Romana Janouška z podzimu roku 2007 ukázal, že se s lobbistou bavil také vlivný státní úředník Milan Cícer. Jedná se o šéfa Finančně analytického útvaru ministerstva financí, který mimo jiné předal policii kauzu ProMoPro. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Na Janouškově seznamu volaných je prý i Kalouskův cifršpion
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

V roce 2007 byl Cícer policejním důstojníkem, který se specializoval na finanční kriminalitu. S Janouškem si vyměnili řadu sms zpráv a párkrát si volali. Pak policistu získal do služeb ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

FAÚ pod vedením Cícera se pustil do kauzy ProMoPro, kde figuruje také ministr obrany Alexandr Vondra (ODS), ale zabýval se také financováním strany Věci veřejné. Policii pak podal trestní oznámení na „čaroděje“ Michala Babáka. Nedávno útvar zjišťoval, zda majetky zákulisních eminencí politiky korespondují s jejich přiznávanými příjmy, uvedl server Aktuálně.cz.

Cícer si s Janouškem domlouval pracovní schůzku, která poté byla zaprotokolována

Podle výpisu telefonních hovorů se bylo několik sms zpráv odesláno v průběhu září. Deník Insider zjistil, že si oba muži po telefonu pouze domlouvali schůzky.

Deník zjistil číslo Cícerova služebního telefonu. Přidělili mu ho, když u policie dělal šéfa odboru daní a později náměstka protikorupční služby. Přestal ho ale používat před třemi lety, když nastoupil na FAÚ.

Oficiálně Cícer nepopřel kontakty s Janouškem. Při kontaktu s novináři tvrdil, že nemůže mluvit o služebních povinnostech. V neformálním rozhovoru s deníkem Insider ovšem kontakt s Janouškem potvrdil. Prý se jednalo o služební schůzky, o kterých sepsal standardní záznamy.

„Po dobu mého působení u policie jsem by vázán jako každý jiný policista služební přísahou mimo jiné i ve vztahu k poskytování informací, z tohoto důvodu jakoukoli komunikaci a činnost v rámci svého působení u policie a plnění služebních úkolů nebudu komentovat,“ komentoval Cícer.

Cícer se opakovaně dostával k vyšetřování případů souvisejících s Janouškem

Policista Cícer se prý opakovaně dostal do situace, kdy jeho podřízení řešili kauzy týkající se právě Romana Janouška.

Jednalo se třeba o případ ze Švýcarska, kde tamní úřady na čas zablokovaly Janouškovy účty a českou policii žádaly o pomoc při vyšetřování. Podruhé to bylo už na FAÚ, který prověřoval podnět Komerční banky. Ta upozornila na Janouškovy podezřelé bankovní transakce. Ukázalo se, že se jedná o desítky milionů korun spojené s Janouškovou bývalou firmou Ora Print.

Policie ale zatím neinformovala, že by v tomto případě padlo nějaké trestní oznámení na rozdíl od kauz ProMoPro nebo „čaroděje“ Babáka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…