Komárek: Šašek John si přišil na čepici další bambuli

18.04.2012 13:03

Komentátor Martin Komárek se na serveru iDNES.cz vyjádřil ke krokům Karolíny Peake. Podle něj je to jednání naprosto logické a pochopitelné pro člověka, který nemá vymytý mozek.

Komárek: Šašek John si přišil na čepici další bambuli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John na zasedání VV

"To, co dělá Karolína Peake a další poslanci, kteří vystoupili z Věcí veřejných, není žádný Sarajevský atentát, jak hudruje John. (Mimochodem, tím, že se sám srovnává, byť vzdáleně, s Klausem z let devadesátých, přišívá své šaškovské čepici další pestrou bambuli.) Odchod z Věcí veřejných není v první řadě ani politický manévr na záchranu Nečasovy vlády, i když tím také je. Je to především čin prosté morální sebezáchovy," vysvětluje Komárek.

Konzultace s premiérem?

Sice jsme si podle komentátora zvyklí na leccos, ale žádný svéprávný člověk rozhodně nechce být spojován s VV jinak, než tak, že je zpovzdálí pozoruje a směje se. "Kalousek měl totiž naprostou pravdu, když nazval VV slizkým a odporným spolkem. To neříká nic o tom, zda on sám je vrcholem morálky. Je to prostě pravda," myslí si autor.

Pokud bude odpadlíků dost, Peake pomůže sobě i vládní koalici. "Že byla celá věc dopředu s premiérem konzultována, naznačuje fakt, že se prakticky okamžitě rozhodl s "renegáty" jednat a zavrhl zbytkové veverky. Je tedy dost pravděpodobné, že nová provládní přinejmenším stojednička bude," napsal Komárek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…