Tajemný Moroz: Peake mě pomlouvá a ještě před týdnem prosila o rady

19.04.2012 8:58

Michal Moroz, který v minulosti vlastnil bezpečnostní agenturu podobně jako Vít Bárta, je poradcem předsedy VV Radka Johna. Sám prohlašuje, že je svou radou připraven pomoci všem členům vedení, kteří ho o to požádají. Prý donedávna pomáhal i Karolíně Peake a nechápe, proč na něj teď útočí. Má ale také pověst muže, který pro Bártu vykonává „špinavou práci“. Naznačila to vicepremiérka Karolína Peake.

Tajemný Moroz: Peake mě pomlouvá a ještě před týdnem prosila o rady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolina Peake

Dříve pracoval na ministerstvu vnitra, ale také figuroval v agentuře pro vymáhání dluhů. Řeč je o poradci Radka Johna Michalu Morozovi. Ten v současnosti dosud nejmenší vládní straně věnuje až padesát procent svého volného času a dělá pro ně analýzy všeho druhu. Třídí a skládá k sobě informace. Jde prý o důležitou práci, kterou není radno zanedbávat a věnují se jí prakticky všechny strany. To ale neznamená, že by dělal „špinavou práci pro Víta Bártu", jak naznačila Karolína Peake. Moroz to rezolutně popírá v dnešních Hospodářských novinách (HN).

Pomluvy prý vymyslel Ivan Langer

„Věcem veřejným radím velmi všeobecně ve všech otázkách, s nimiž se na mě obrátí. Mohou to být i témata související s bezpečností, ať je to legislativa nebo cokoli podobného. Nebo se na mě obrací Radek John kvůli práci ve sněmovním výboru. Karolína Peake se na mě obracela i proto, abychom spolu rozebrali politickou situaci. … Do minulého týdne se mnou byla Karolína Peake v intenzivním kontaktu,“ podotýká Moroz.

A kde se tedy vzala fáma, že je to nebezpečný spolupracovník Víta Bárty? Podle Moroze jí rozšířil ještě Ivan Langer (ODS), po tom, co Moroz přišel na ministerstvo vnitra. Spolu s Johnem tam začali dělat pořádek a Langerovi to údajně nešlo pod vousy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…