Odbory Lessymu: Nedávejte Husákovi funkci. Podívejte na jeho chování, styky...

25.04.2012 13:25

Bývalý policejní prezident Vladislav Husák bude ředitelem ochranné služby Policie ČR. Toto rozhodnutí však nezůstalo bez odezvy policejních odborů - Unie bezpečnostních složek, která na tuto zprávu reagovala dopisem policejnímu prezidentovi Petru Lessymu.

Odbory Lessymu: Nedávejte Husákovi funkci. Podívejte na jeho chování, styky...
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

Vladislav Husák se v nedávném rozhovoru pro ParlamentníListy.cz svěřil, že se obává negativní reakce, ať už se rozhodne podle služebního zákona obsadit jakoukoli z uvolněných funkcí. Nemýlil se. Husák s výběrem dlouho otálel, nakonec ale kývl na nabídku uvolněného postu ředitele ochranné služby ústavních činitelů.    

Podle předsedy Unie bezpečnostních složek Zdeňka Buřiče je Husákovo zastávání jakékoli řídící funkce nepřípustné. „Sepsal jsem dopis, který ve středu předložím policejnímu prezidentovi na schůzce. Důvody jsou jasné. Kontakty Husáka na pofidérní osoby, což rozhodně důvěru policie v očích veřejnosti nezvedne,“ argumentuje Buřič.

Prokletý Obecní dům

Husák byl v minulém roce přistižen fotografy bulvárního deníku Blesk ve společnosti kontroverzního podnikatele Tomáše Hrdličky, bývalého šéfa pražské ODS Borise Šťastného a starosty Prahy 10 Milana Richtera. Roman Janoušek zde nebyl. Podle informací Mladé fronty udržoval Husák s Janouškem telefonní kontakt a údajně spolu měli navštěvovat saunu, což Husák redakci popřel. „Pana Janouška znám, neříkám, že ne, známe se přes Pavla Béma, ale opravdu si nepamatuji, že bychom se potkali mezi čtyřma očima, natož v sauně, neměli jsme žádné společné téma,“ uvedl v této souvislosti.    

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: Pavel Kozdera

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…