Lidé, bděte. Dostaneme tuhle vládu od válu, volá KSČM na nacpaném Výstavišti

01.05.2012 10:02

První máj si bez tradiční oslavy práce nedovedou představit čeští komunisté, kteří se tradičně sešli u Křižíkovy fontány na Výstavišti v pražských Holešovicích. Akci kromě hudby, zpěvu a piva s klobásou doprovází i projevy představitelů strany. S plamennou protivládní řečí vystoupila poslankyně Marta Semelová. Vláda podle ní okrádá daňové poplatníky na veřejných zakázkách.

Lidé, bděte. Dostaneme tuhle vládu od válu, volá KSČM na nacpaném Výstavišti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Semelová z KSČM na Olšanských hřbitovech

Komunistickou oslavu prvního máje v půl desáté zahájila členka dolní komory parlamentu Marta Semelová, jež bývá řazena do stalinistického křídla strany. „Náš první máj se koná pod heslem Stop vládě,“ řekla z tribuny účastníkům oslav, kterých se tradičně sešla „hlava na hlavě“. Semelová plamenně hovořila o tom, co současná pravicová vláda zavinila, kolik lidí v České republice nemá práci či jaké okresy a kraje jsou nejvíc ohrožené.

Vláda prý musí od válu

„Není divu, že toho lidé mají dost a proto chodí protestovat. Premiér i Karolína Peake mohou dělat psí kusy, ale vláda nemá podporu lidí. KSČM bude podporovat všechny kroky k tomu, aby tato vláda šla pryč od válu,“ burcovala své přívržence a připomněla slova Julia Fučíka „lidé, bděte“, která podle ní v současné situaci opět nabírají na významu.

V areálu je celá řada stánků a to nejen s občerstvením a různými tiskovinami, ale například i stánek Společnosti česko-kubánského přátelství, Výboru národní kultury a dalších. Akce se tentokrát nezúčastnil šéf komunistů Vojtěch Filip, který je na mítinku v Chomutově, kde chce podpořit senátora Václava Homolku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová, rp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…