Senátor, co odešel z ODS, pomáhá vzniku nové strany

14.05.2012 15:45

VÍME PRVNÍ Podle informací ParlamentníchListů.cz se senátor Petr Pakosta, který nedávno vystoupil z ODS, podílí na vzniku nové, zatím regionální strany.

Senátor, co odešel z ODS, pomáhá vzniku nové strany
Foto: senat.cz
Popisek: Bývalý senátor Petr Pakosta

Základem regionální strany by mělo být uskupení z komunálních voleb „Patrioti města Náchoda“. V rámci kandidátky Patrioti města Náchoda - Sdružení Strany svobodných občanů a nezávislých kandidátů získalo uskupení 15,07 procenta hlasů. Pro srovnání: ODS získala 15,49 procent hlasů.

Senátor Petr Pakosta pomáhá vzniku krajského sdružení, které by se mělo jmenovat nejspíše Patrioti pro kraj či Patrioti pro Královéhradecký kraj. Pakosta je členem přípravného výboru strany a chce být i členem tohoto uskupení, nicméně své senátní křeslo bude v podzimních volbách obhajovat jako nezávislý.

Pakosta není jediný bývalý politik ODS, který podporuje regionální sdružení. Členem sdružení Jihočeši 2012 se stal zase poslanec a bývalý člen ODS Michal Doktor.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…