Žena, kterou přejel politik TOP 09, zemřela

14.05.2012 12:13

Jednapadesátiletou ženu, která zemřela po páteční dopravní nehodě v Olomouci, srazil autem náměstek olomouckého primátora Ivo Vlach (TOP 09). Tragických následků ve svém prohlášení lituje, obviněn zatím není. Záchranáři ženu po nehodě ve vážném stavu převezli do nemocnice. V sobotu však žena zraněním podlehla. V Olomouckém kraji to byla minulý týden už třetí smrtelná nehoda chodců.

Žena, kterou přejel politik TOP 09, zemřela
Foto: Hans Štembera
Popisek: Škoda Superb

"Byl jsem účastníkem této nehody, řídil jsem služební automobil. Je mi velice líto tragických následků této nehody. S ohledem na vyšetřování případu se v tuto chvíli nemohu více vyjadřovat k průběhu nehody," uvedl Vlach v prohlášení, které zaslal ČTK. První náměstek primátora má na starosti dopravu, ekonomiku a záležitosti kolem Dopravního podniku města Olomouce.

Alkohol v tom nebyl

Auto ženu srazilo v Ladově ulici v Olomouci - Hejčíně. "Třiapadesátiletý muž s vozidlem Škoda Superb z Olomoucka nesledoval situaci v silničním provozu a přehlédl chodkyni, kterou následně srazil," uvedl krajský policejní mluvčí Josef Bednařík. Policisté u řidiče vyloučili dechovou zkouškou alkohol, nehodu stále vyšetřují. Podle mluvčího olomoucké policie Petra Čunderleho řidič zatím obviněn nebyl. "Čeká se na výsledky soudní pitvy a na posudky z oblasti dopravy. Případ se vyšetřuje pro podezření z usmrcení z nedbalosti, za což hrozí až šest let vězení," řekl ČTK mluvčí.

Další dva chodci podlehli svým zraněním v pátek. Nedaleko Olomouce ve směru na Svatý Kopeček srazil řidič šestasedmdesátiletého muže, senior zemřel na místě. Muž byl prý oslněn sluncem a chodce jdoucího po pravé straně vozovky neviděl. Ve stejný den zemřela v nemocnici šestaosmdesátiletá žena, kterou ve čtvrtek srazilo na Prostějovsku nákladní auto.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…